Ο Λευτέρης Ζούρος συνοδοιπόρος στο “Μεγάλο ταξίδι της Εξέλιξης”

Στην Ημερίδα “Το μεγάλο ταξίδι της Εξέλιξης”  συνοδοιπόρος θα είναι και ο Ομ. Καθηγητής Εξελικτικής Βιολογίας Λευτέρης Ζούρος (Τμ. Βιολογίας Παν. Κρήτης), ενισχύοντας για ακόμη μια φορά τις δράσεις της Π.Ε.Β.

Ο Δρ. Ζούρος βραβεύθηκε στις 17/02/2021 από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου με το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού» για το 2020, ένας θεσμός που επιβραβεύει την αριστεία και αφοσίωση στην Πανεπιστημιακή Διδασκαλία. Το Δ.Σ. της ΠΕΒ απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή ( ΕΔΩ ) και έλαβε θερμή απάντηση από τον εξαίρετο συνάδελφο ( ΕΔΩ ). Ο κ. Ζούρος είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών και Επίτιμο Μέλος της ΠΕΒ.

Ο Λευτέρης Ζούρος έλαβε διδακτορικά διπλώματα από την Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (σήμερα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Διετέλεσε καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Dalhousie του Καναδά (στην τιμητική έδρα George Campbell) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ως ερευνητής ή προσκεκλημένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας, το Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο Kyushu της Ιαπωνίας, το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και το Πανεπιστήμιο της Ancona. Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης. Υπήρξε μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Evolution, Molecular Biology and Evolution και Marine Genomics. Έχει τιμηθεί με το βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκα­λίας «Στέλιος Πηχωρίδης» του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει συγγράψει σημαντικά βιβλία εκλαΐκευσης της Επιστήμης, τα οποία εκδόθηκαν από τις Π.Ε.Κ. ΕΔΩΕΔΩ & ΕΔΩ (με ειδική έκπτωση για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της Π.Ε.Β.).

Ο συνάδελφος Ζούρος έχει στηρίξει διαχρονικά την δραστηριότητα της Π.Ε.Β., συμμετέχοντας σε δράσεις της με τελευταία το 2ο Θερινό σχολείο “Εξελίσσοντας τη διδασκαλία της Εξέλιξη”.  Το Διοικητικό Συμβούλιο τον ευχαριστεί θερμά!

Το λινκ για το κανάλι Youtube της ΠΕΒ ΕΔΩ.
Το Facebook event ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ