Ο Καθηγητής Ν. Πουλακάκης στο “Μεγάλο ταξίδι της Εξέλιξης”

Στην Ημερίδα “ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ” συνοδοιπόρος θα είναι ο Καθηγητής Συστηματικής Ζώων Νίκος  (Τμ. Βιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης)

Ο Δρ. Νίκος Πουλακάκης σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης (1997), εκπόνησε τη μεταπτυχιακή του διατριβή στο τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2000) και τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005).

Στη συνέχεια εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Εξέλιξης και Οικολογίας του Πανεπιστημίου του YALE (2007-2009). Το 2009 εκλέχτηκε στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με γνωστικό αντικείμενο τη Συστηματική Ζώων. Από το Σεπτέμβριο του 2018 είναι διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης .

Έχει πλήθος επιστημονικών εργασιών (79) στα πεδία της Μοριακής Φυλογένεσης, Φυλογεωγραφίας, Πληθυσμιακής Γενετικής και Συστηματικής σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και πολλές σημαίνουσες συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια. Επιπλέον των επιστημονικών δημοσιεύσεων στα πεδία της έρευνάς του, έχει συγγράψει 4 κεφάλαια σε εγχειρίδια, έχει μεταφράσει ή/και επιμεληθεί μεταφράσεων σε 5 εγχειρίδια κυρίως σχετικών με την Εξέλιξη.

Είναι ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας.▪ Έχει βραβευθεί από την Ακαδημία Αθηνών με το Βραβείο Εμμανουήλ Μπενάκη για την πρωτότυπη ερευνητική εργασία του με θέμα την ιστορική προέλευση αρτίγονων ή απολιθωμένων ζωικών ειδών με μελέτη αλληλουχιών DNA.

Το Facebook event ΕΔΩ

54 views

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ