Η Επιτροπή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας της Π.Ε.Β. προσκαλεί όλους τους συναδέλφους ερευνητές καθώς και τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές σε διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα:
Η έρευνα σε συνθήκες πανδημίας
Την Κυριακή 07/03/2021 και ώρα 18:30 οι εισηγητές/τριες θα συζητήσουν τις δυσκολίες, τις αγωνίες, αλλά και τις πιθανές ευκαιρίες που έχουν αναδειχθεί στην ερευνητική δραστηριότητα, στο πεδίο των Βιοεπιστημών, από την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας.Εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν από τους/τις:
- Βαγγέλη Τζανάτο, Επίκουρο Καθηγητή, τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών (Θαλάσσια Οικολογία – Αλιευτική Διαχείριση).
- Γιώργο Τσέκενη, Ερευνητή στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (Βιοχημεία, Βιοαισθητήρες)
- Άντα Μπιράτση, Υποψήφια Διδάκτωρ στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» (Εργαστήριο Mοριακής Γενετικής Μικροοργανισμών).
- Την εμπειρία του από τη Γερμανία θα μεταφέρει ο Άκης Παπαντώνης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Göttingen (Translational Epigenetics)
- Παρέμβαση εκ μέρους της Γ.Γ.Ε.Τ. Λέλα Πουλακάκη, Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Προϊσταμένη Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης και Εφαρμογής δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ-ΕΤΑΚ)
Οι ομιλίες θα μεταδοθούν ζωντανά μέσω του καναλιού στο Youtube της ΠΕΒ (πατήστε ΕΔΩ ). Θα υπάρχει η δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων μέσω ειδικής φόρμας με στόχο να πραγματοποιηθεί σχετική συζήτηση μετά το τέλος των εισηγήσεων.
Συντονιστές:
- Ηλίας Καζάνης, Λέκτορας Αναπτυξιακής Βιολογίας (Τμ. Βιολογίας , Παν. Πατρών), συντονιστής Επιτρ. ΤΕΕ, μέλος ΔΣ ΠΕΒ
- Νατάσα Φύτρου, PhD στη Γενετική, μέλος Επιτρ. ΤΕΕ
- Ελπινίκη Ι. Νίνου, MSc., Υποψ. Διδ. Ι.ΙΒ.Ε.Α.Α., μέλος Επιτρ. ΤΕΕ
ΔΕΝ απαιτείται προεγγραφή.