Το Ταξίδι Στη Ζωή (Web TV)- ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Το ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΖΩΗ του Καθηγητή Γενετικής Ζαχαρία Σκούρα (Τμήμα Βιολογίας )συνεχίζεται στις ANIXNEUSEIS WEB TV ΕΔΩ  τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου  στις 19.00

ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΥΓΜ

με τον Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Μοριακής Γενετικής κ. Νικόλαο Μοσχονά ( Πανεπιστήμιο ς) και συνεργαζόμενο Ερευνητή του Ινστιτ. Επιστημών Χημικής Μηχανικής του ΙΤΕ.

Σπούδασε Βιολογία, Συγκριτική Εξελικτική Αναπτυξιακή Βιολογία και Ιατρική Μοριακή Γενετική στα Παν/μια Πατρών, Αθηνών, Harvard και το Βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας. Συνέβαλε στην ίδρυση, τη στελέχωση και τη λειτουργία του Τμήματος Βιολογίας του Παν/μιου ς (1984-2006) καθώς και του Ινστιτούτου #Μοριακής Βιολογίας και Βιος (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η ερευνητική του ομάδα του Καθηγητή Μοσχονά στην Κρήτη ήταν η μοναδική ελληνική και από τις λίγες ευρωπαϊκές που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Ανάλυσης του Γονιδιώματος του Ανθρώπου (Human Genome Project) από την έναρξη (1990) ως την ολοκλήρωση του (2004). 

Η του καθηγητή Νίκου Μοσχονά περιλαμβάνει την ταυτοποίηση και τη λειτουργική ανάλυση γονιδίων που ευθύνονται για μονο- και πολυ-παραγοντικά γενετικά νοσήματα εστιάζοντας σε θέματα λειτουργικής γονιδιωματικής και δικτυακής ς (network medicine).

91 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ