Το Ταξίδι Στη Ζωή (Web TV)- ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ

Το ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΖΩΗ του Καθηγητή Γενετικής Ζαχαρία Σκούρα (Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ)συνεχίζεται στις ANIXNEUSEIS WEB TV ΕΔΩ  τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021 στις 19.00

ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ – ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΠΙΤΕΥΓΜ

με τον Ομότιμο Καθηγητή Ιατρικής Μοριακής Γενετικής κ. Νικόλαο Μοσχονά ( Πανεπιστήμιο Πάτρας) και συνεργαζόμενο Ερευνητή του Ινστιτ. Επιστημών Χημικής Μηχανικής του ΙΤΕ.

Σπούδασε Βιολογία, Συγκριτική Εξελικτική Αναπτυξιακή Βιολογία και Ιατρική Μοριακή Γενετική στα Παν/μια Πατρών, Αθηνών, Harvard και το Βρετανικό Εθνικό Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας. Συνέβαλε στην ίδρυση, τη στελέχωση και τη λειτουργία του Τμήματος Βιολογίας του Παν/μιου Κρήτης (1984-2006) καθώς και του Ινστιτούτου #Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ).

Η ερευνητική του ομάδα του Καθηγητή Μοσχονά στην Κρήτη ήταν η μοναδική ελληνική και από τις λίγες ευρωπαϊκές που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα Ανάλυσης του Γονιδιώματος του Ανθρώπου (Human Genome Project) από την έναρξη (1990) ως την ολοκλήρωση του (2004). 

Η έρευνα του καθηγητή Νίκου Μοσχονά περιλαμβάνει την ταυτοποίηση και τη λειτουργική ανάλυση γονιδίων που ευθύνονται για μονο- και πολυ-παραγοντικά γενετικά νοσήματα εστιάζοντας σε θέματα λειτουργικής γονιδιωματικής και δικτυακής ιατρικής (network medicine).

69 views

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ