Ο ομ. Καθηγητής Λ. Ζούρος στο 3ο Θερινό Σχολείο

Ο βιολόγος Ομ. Καθηγητής Λευτέρης Ζούρος ( Τμ. Βιολογίας Πανεπιστήμιο Κρήτης ) θα συζητήσει το καυτό θέμα “Ανταγωνισμός και συνεργασία από την εμφάνιση της ζωής μέχρι τις ανθρώπινες κοινωνίες” στο 3ο Θερινό Σχολείο : “Περιβάλλον, Υγεία & Βιολογία”.

Ο Λευτέρης Ζούρος έλαβε διδακτορικά διπλώματα από την Ανωτάτη Γεωπονική Σχολή Αθηνών (σήμερα Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και το Πανεπιστήμιο του Σικάγο. Διετέλεσε καθηγητής Βιολογίας στο Dalhousie University του Καναδά (στην τιμητική έδρα George Campbell) και στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και ως ερευνητής ή προσκεκλημένος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Groningen της Ολλανδίας, το Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο Kyushu της Ιαπωνίας, το Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης και το Πανεπιστήμιο της Ancona.

Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης. Υπήρξε μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Evolution, Molecular Biology and Evolution και Marine Genomics. Έχει τιμηθεί με το βραβείο εξαίρετης πανεπιστημιακής διδασκα­λίας «Στέλιος Πηχωρίδης» του Πανεπιστημίου Κρήτης και το «Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού» από την ΠτΔ, ενώ είναι αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Έχει συγγράψει σημαντικά βιβλία εκλαΐκευσης της Επιστήμης, τα οποία εκδόθηκαν από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης  (με ειδική έκπτωση για τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη της ΠΕΒ).

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ