Βραβείο “Φώτης Καφάτος” 2022 – 1η Ανακοίνωση

Η Π.Ε.Β., αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προσπάθειες και την επιδίωξη αριστείας από νέους/ες Έλληνες/ίδες επιστήμονες στο χώρο της Βιολογίας, από το 2016 έχει καθιερώσει χρηματικό βραβείο, με σκοπό να ενισχύσει και να επιβραβεύσει το δημιουργικό πνεύμα των νέων συναδέλφων.

Το βραβείο απονέμεται κάθε δύο χρόνια, φέρει την επωνυμία «ΦΩΤΗΣ ΚΑΦΑΤΟΣ», ως συμβολική τιμή στον διεθνώς καταξιωμένο Βιολόγο, Ερευνητή και Δάσκαλο Φώτη Καφάτο. Το 2022 είναι η τέταρτη φορά που προκηρύσσεται το βραβείο αριστείας «ΦΩΤΗΣ ΚΑΦΑΤΟΣ».

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν Ελληνική ιθαγένεια, να είναι πτυχιούχοι/ υποψήφιοι διδάκτορες/ μεταδιδάκτορες σε οποιονδήποτε κλάδο της Βιολογίας, ηλικίας έως 40 ετών με ερευνητική δραστηριότητα που πραγματοποιήθηκε κατά κύριο λόγο ή αποκλειστικά στην Ελλάδα και για πρωτότυπη εργασία που δημοσιεύτηκε κατά τη χρονική περίοδο 2020-2021 ή έχει γίνει αποδεκτή προς δημοσίευση, σε έγκριτο περιοδικό υψηλής απήχησης. 

Η απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί σε ειδική τελετή κατά την διάρκεια του Συνεδρίου της Π.Ε.Β. στις 11 Δεκεμβρίου 2022.

Ταυτόχρονα θα απονεμηθούν και δύο έπαινοι στις υποψηφιότητες που θα έπονται στην αξιολόγηση. 

Η επιλογή των καλύτερων εργασιών θα γίνει από επιστημονική επιτροπή που θα συσταθεί από το ΔΣ της ΠΕΒ.

Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των υποψηφιοτήτων ορίζεται η Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022.

H πλήρης ανακοίνωση ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ