Βραβείο Αριστείας ”Φώτης Καφάτος” 2020

Η Π.Ε.Β., αναγνωρίζοντας τις σημαντικές προσπάθειες και την επιδίωξη αριστείας από νέους/ες Έλληνες/ίδες επιστήμονες στο χώρο της Βιολογίας, παρά τις δύσκολες σημερινές συνθήκες, έχει αποφασίσει την καθιέρωση βραβείου, με σκοπό να ενισχύσει και να επιβραβεύσει το δημιουργικό πνεύμα των νέων συναδέλφων.

Το βραβείο, το οποίο απονέμεται κάθε δύο χρόνια, φέρει την επωνυμία «ΦΩΤΗΣ ΚΑΦΑΤΟΣ», ως συμβολική τιμή στον διεθνώς καταξιωμένο Βιολόγο, Ερευνητή και Δάσκαλο, με εξαιρετική συμβολή τόσο στην ερευνητική πορεία της σύγχρονης Βιολογίας, όσο και σε εθνικά και ευρωπαϊκά θεσμικά ζητήματα. Τον συνάδελφό μας που ενέπνευσε γενεές βιολόγων και δημιούργησε στη χώρα μας ένα φυτώριο επερχόμενων γενεών.

Το βραβείο τελεί από το 2018 υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, το Τμήμα Επικοινωνίας και Προβολής Έρευνας και Καινοτομίας, το οποίο αναλαμβάνει την υποστήριξη και διάχυση της όλης διαδικασίας.

Το βραβείο υποστηρίζεται από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (Κρήτη), πρωτεργάτης της ίδρυσης του οποίου ήταν ο Φώτης Καφάτος.

Η πλήρης ανακοίνωση και πληροφορίες συμμετοχής ΕΔΩ

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ