Βράβευση από το Ι.Τ.Ε. του Βιολόγου Ομ. Καθηγητή Ελ. Ζούρου

Η Επιτροπή Βραβείου Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας αποφάσισε να απονείμει το φετινό Βραβείο Εξαίρετης Πανεπιστημιακής Διδασκαλίας του ΙΤΕ εις μνήμην των Βασίλη Ξανθόπουλου και Στέφανου Πνευματικού, στο Βιολόγο ομότιμο καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης, κ. Ελευθέριο Ζούρο

Η Α.Ε. η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κα. Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επιδώσει το Βραβείο σε τελετή βράβευσης. Η ημερομηνία τελετής, λόγω της πανδημίας, θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.
Ο Λευτέρης Ζούρος έλαβε διδακτορικά διπλώματα από το   Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών  και το The University of Chicago. Δίδαξε γενετική και εξελικτική Βιολογία στο  Dalhousie University του Καναδά και στο  Πανεπιστήμιο Κρήτης. Διετέλεσε Διευθυντής του Ινστιτούτου Θαλάσσιας Βιολογίας Κρήτης. Υπήρξε μέλος της Εκδοτικής Επιτροπής των περιοδικών Evolution, Molecular Biology and Evolution και Marine Genomics. Το σχετικό δελτίο τύπου ΕΔΩ 
Έχει στηρίξει πολλές δράσεις και συνέδρια της Π.Ε.Β., με τελευταία του ομιλία στο 2ο Θερινό Σχολείο “Εξελίσσοντας τη διδασκαλία της Εξέλιξης”  στην Άνδρο τον Ιούλιο του 2019.

  
To Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων εκφράζει τα θερμά του συγχαρητήρια στο συνάδελφο κ. Ελευθέριο Ζούρο!

10 views

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ