Το “Ταξίδι στη Ζωή” φιλοξενεί τον Δρ. Σπ. Σφενδουράκη

Το ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ #ΖΩΗ συνεχίζεται στις ANIXNEUSEIS WEB TV (ο σύνδεσμος του καναλιού βρίσκεται ΕΔΩ) τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου  στις 19.00

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ 

Φιλοξενούμενος της εκπομπής είναι ο Καθηγητής Οικολογίας και Βιοποικιλότητας στο Τμήμα Βιολογικών Επιστημών του Πανεπιστήμιο Κύπρου κος Σπύρος  με οικοδεσπότη τον Καθηγητή Γενετικής Ζαχαρία Σκούρα (Τμήμα Βιολογίας ). 

Ο Δρ. Σφενδουράκης σπούδασε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου έκανε και τη διδακτορική του διατριβή. Εργάστηκε ως ερευνητής στο Ζωολογικό Μουσείο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ς. Από το 2001 έως το 2011 διετέλεσε Λέκτορας και Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών. Από το 2012 έως σήμερα εργάζεται στο Παν/μιο Κύπρου, κατέχοντας τη θέση του Καθηγητή. Έχει πλήθος επιστημονικών εργασιών στα πεδία της Βιογεωγραφίας, της Οικολογίας και της Συστηματικής, σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά καθώς και πολλές σημαίνουσες συμμετοχές σε εθνικά και διεθνή συνέδρια.

Επιπλέον των επιστημονικών δημοσιεύσεων στα πεδία της έρευνάς του, έχει μεταφράσει ή/και επιμεληθεί μεταφράσεων πάνω από 20 εγχειριδίων και βιβλίων εκλαϊκευμένης ς κυρίως σχετικών με την Εξέλιξη και την Οικολογία. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εξελικτικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ζωολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Οικολογικής Εταιρείας και του Σωματείου Βιολογικών Επιστημών στην Κύπρο.

61 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ