Το Curt Stern Award 2021 στον Καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη

Η American Society of Human Genetics απένειμε το βραβείο Curt Stern για το 2021 στον βιολόγο Καθηγητή Γενετικής Μανώλη Δερμιτζάκη ( Université de Genève)  ‼️

Το Curt Stern Award απονέμεται σε επιστήμονες για σημαντικές ανακαλύψεις στο χώρο της Γενετικής Ανθρώπου 🧬 τα τελευταία 10 χρόνια. Στον Δρ. Δερμιτζάκη απονέμεται για την συνεισφορά στην κατανόηση των ρυθμιστικών περιοχών της χρωματίνης μέσα από την χρήση της γενετικής ποικιλομορφίας, με τη βοήθεια εργαλείων βιοπληροφορικής.

Ο Μανώλης Δερμιτζάκης είναι V.P. Computational Biology GSK, Kαθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου της Γενεύης, διευθυντής στο Κέντρο Γονιδιωματικής «Health 2030», τ. Πρόεδρος του ΕΣΕΤΕΚ και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ι.Ι.Β.Ε.Α.Α. Η έρευνά του εστιάζεται στην ανάλυση ποικιλομορφίας του DNA στον άνθρωπο και στον τρόπο με τον οποίο αυτή σχετίζεται με τις ασθένειες. Αποφοίτησε το 1995 από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστήμιο Κρήτης και το 1997 απέκτησε Master από το ίδιο τμήμα. Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο Penn State University (2001) και τη μεταδιδακτορική του ερευνά στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης (2001- 2004).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων θερμά συγχαρητήρια στο συνάδελφο και καλή συνέχεια στο σημαντικό έργο του.

Η ανακοίνωση της ASHG ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ