Θυμόμαστε στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΕΒ…

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Το 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Βιοεπιστήμονες & Ενιαία Υγεία” μπορεί να ολοκληρώθηκε και να αποτελεί πλέον παρελθόν, όμως το αποτύπωμά του παραμένει.

Πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή συμμετοχή 367 εγγεγραμμένων συνέδρων και 70 προσκεκλημένων.  Διοργανώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΒ,  μέσα από μια πρωτοπόρα διαδικασία: τα μέλη των Θεματικών Επιτροπών της ΠΕΒ στελέχωσαν την Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου, δίνοντας την ευκαιρία σε νέους/ες συναδέλφους να συμμετάσχουν. 

Οι σύνεδροι είχαν  την ευκαιρία  να παρακολουθήσουν:  
•    9 Στρογγυλές τράπεζες 
•    7 ομιλίες διακεκριμένων ομιλητών
•    5workshops : 36 σύνεδροι παρακολούθησαν workshops  που διοργανώθηκαν για περιορισμένο αριθμό ατόμων.  
•    2 δωρεάν webinars με χορηγία των εταιρειών ROCHE (103 συμμετοχές), BIOΔYNAMIKH (34 συμμετοχές).
•    57 εργασίες προφορικές και αναρτημένες 
•    Διεθνείς συμμετοχές από Σουηδία, Ολλανδία, Ελβετία, Γερμανία, Ιταλία 
•    Την κεντρική ομιλία από τον Μιχαήλ Μαρμαρινό, βιολόγο, ηθοποιό σκηνοθέτη, Καθηγητή στην Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ. 
•    Την ανοικτή συζήτηση με τους κ.κ. A. Βανταράκη, Ε. Δερμιτζάκη, Δ. Θάνο, Α. Μουστάκα, Ν. Ταβερναράκη,  οι οποίοι απάντησαν στις ερωτήσεις και τους προβληματισμούς των συνέδρων. 
•    Τη Συνεδρία των Προέδρων των 7 Βιολογικών Τμημάτων. Όλοι οι Πρόεδροι των βιολογικών Τμημάτων, παρουσία και του Προέδρου της ΠΕΒ Απόστολου Βανταράκη,  έκαναν για πρώτη φορά σε συνέδριο της ΠΕΒ, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση, εξασφαλίζοντας την μεγαλύτερη ακροαματικότητα.   Στόχος είναι η  ευτυχής αυτή συνεργασία να συνεχιστεί με συνεχόμενες αντίστοιχες εποικοδομητικές  συναντήσεις.
•    Την απονομή του βραβείου «Φώτης Καφάτος»: Για πρώτη φορά η  ΠΕΒ προχώρησε στη σύσταση ανεξάρτητης από το ΔΣ Επιτροπής διακεκριμένων επιστημόνων από σημαντικά ερευνητικά ιδρύματα τη χώρας, οι οποίοι έθεσαν τα κριτήρια, αξιολόγησαν τις υποψηφιότητες και επέλεξαν τους βραβευθέντες. Η απόφαση κρατήθηκε μυστική από όλους, ακόμα και από το ΔΣ της ΠΕΒ, μέχρι την ώρα της απονομής. Βραβεύθηκαν η  κα Μαριάνθη Γκιουλμπασάνη και ο κος Αλέξανδρος Γιαλαράς ενώ έγινε απονομή επαίνου στην κ. Αικατερίνη Χατζηιωάννου και στους κους Αναστάσιο Λιάκο και Δημήτριο Κωνσταντόπουλο

Ο πλήρης απολογισμός και αξιολόγηση του συνεδρίου με περισσότερα δεδομένα ΕΔΩ.

ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ

ΑΡΓΥΡΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ

22 views

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ