Ο Καθηγητής Μ. Γιάγκου στην Ημερίδα ” Ιοί, Εμβόλια Και Ανοσία Στην Εποχή Του COVID-19″

Στην Ημερίδα “Ιοί, Εμβόλια και Ανοσία στην Εποχή του COVID-19”  ο Βιολόγος Καθηγητής Ανοσοβιολογίας & Μοριακής Βιολογίας Μηνάς Γιάγκου ( Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας ΑΠΘ) θα μας ταξιδέψει στο κόσμο του ανοσοποιητικού μας συστήματος!

Ο Δρ. Γιάγκου γεννήθηκε στη Λάρνακα της Κύπρου το 1957 και αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1982. Ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1987 στην Ανοσοβιολογία στο ίδιο τμήμα και μετεκπαιδεύτηκε  στη  Μοριακή Βιολογία  στην Ιατρική  Σχολή  του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Galveston των ΗΠΑ. Από το 1990 μέχρι το 2000 είχε συνεχή συνεργασία  ως  Επισκέπτης Καθηγητής με  το  Department  of  Human Biological Chemistry and Genetics της  Ιατρικής  Σχολής  του  University of Texas. Το 1990 διορίστηκε Λέκτορας Ανοσοβιολογίας-Μοριακής Βιολογίας και το 2011 εκλέχθηκε  Καθηγητής.

Είναι συγγραφέας 88 επιστημονικών άρθρων και σύντομων δημοσιεύσεων σε έγκριτα διεθνή επιστημονικά  περιοδικά.  Η  έρευνα  του  έχει  χρηματοδοτηθεί  από  11  διεθνή  και εθνικά προγράμματα . Η έρευνά του έχει βραβευθεί από Παγκόσμιες,  Ευρωπαϊκές  και  Εθνικές Επιστημονικές Εταιρίες και Οργανισμούς.  Είναι  συγγραφέας  δύο συγγραμμάτων στη Βιοτεχνολογία και είχε  την  επιμέλεια  της  έκδοσης βιβλίου-μετάφρασης στην «Κυτταρική και Μοριακή Ανοσολογία» .

Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ομοιόσταση και τους μηχανισμούς επαγωγής stress σε μοριακό και κυτταρικό επίπεδο. Κυτταρική και γονιδιακή θεραπεία. Ανοσορυθμιστική δράση προβιοτικών μικροοργανισμών και βιοτεχνολογικές τους εφαρμογές. Προσδιορισμός νέων ευαίσθητων βιοδεικτών για τη βιοπαρακολούθηση της υγείας των οργανισμών ή την αξιολόγηση της  αντιρρυπαντικής τεχνολογίας.

Το facebook event ΕΔΩ.

Το κανάλι youtube της ΠΕΒ ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ