Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος στο 3ο Θερινό Σχολείο

Ο βιολόγος  Γιάννης Κωνσταντόπουλος ( Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ) θα αναλύσει το θέμα “Περιβαλλοντικές Μελέτες (ΜΠΕ) -Νομοθεσία – Σχεδιασμός/ Εκπόνηση” στο 3ο Θερινό Σχολείο.

Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος είναι απόφοιτος του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, συνεδρίων και μετεκπαιδεύσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό με διάφορες θεματολογίες σχετικά με την διαχείριση του περιβάλλοντος  και τεχνολογίες αξιοποίησης υλικών και εφαρμογών στην γεωργία, την ανακύκλωση και τους υδάτινους πόρους.

Έχει εργαστεί αρχικά στον ιδιωτικό τομέα και κατόπιν επί σειρά ετών στον δημόσιο τομέα, απασχολούμενος με θέματα διαχείρισης αστικού και περιαστικού περιβάλλοντος, αστικού πρασίνου και αστικής οικολογίας.

Έχει συμμετάσχει σε προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ως τεχνικός σύμβουλος, σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και γονείς.

Έχει συμμετάσχει ως τεχνικός σύμβουλος και μέλος ομάδων εργασίας δημοσίων φορέων σε προγράμματα ΕΣΠΑ και Life σε συνεργασία με άλλους δημόσιους φορείς (ΚΑΠΕ, ΥΓΑΑΠΚ) και ερευνητικούς φορείς (ΕΑΑ-ΙΕΠΒΑ, ΕΜΠ, ΕΚΠΑ).

Σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και είναι Επιθεωρητής Περιβάλλοντος στο ΣΕΝΕ (Σώμα Επιθεώρησης Νοτίου Ελλάδος). Στο πλαίσιο της εργασίας του, ασχολείται με την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και περιβαλλοντικούς ελέγχους. Σε συνεργασία με άλλους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς συμμετέχει σε ομάδες έργου προγραμμάτων Life με αντικείμενο την προστασία της άγριας πανίδας και την διαλειτουργικότητα μεταξύ εθνικών και ευρωπαϊκών υπηρεσιών περιβάλλοντος.

Θες να εγγραφείς στο 3ο Θερινό Σχολείο; Δες ΕΔΩ ΕΔΩ και ΕΔΩ.

31 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ