Ο Επ. Καθηγητής κ. Καρακασιλιώτης στο “Ο Κορωνοϊός SARS-CoV-2 και τα Εμβόλια”

Στο  Ο Κορωνοϊός SARS-CoV-2 και τα Εμβόλια θα συζητήσουμε με τον Επ. Καθηγητή Ιατρικής Βιολογίας – Μοριακής Ιωάννη Καρακασιλιώτη (Τμ. Ιατρικής ΔΠΘ ) για το φλέγον θέμα:

ΕΜΒΟΛΙΑ: ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ 

Ο Δρ. Καρακασιλιώτης αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2004). Με υποτροφία του οικείου Πανεπιστημίου πραγματοποίησε τη διδακτορική του διατριβή στο Imperial College London στον Τομέα της Ιολογίας. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο ΕΚΕΒΕ Αλέξανδρος Φλέμινγκ και το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ  σε φλεγμονώδη και ιογενή νοσήματα αντίστοιχα και το 2016 διορίστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ιατρικής του Δ.Π.Θ.

🔹Στην έρευνά του έχει ασχοληθεί με τη μοριακή βάση ιογενών και άλλων νοσημάτων με σκοπό τη διαλεύκανση των μοριακών μηχανισμών παθογένειας. Έχει δημοσιεύσει 27 πρωτότυπες εργασίες σε διεθνή περιοδικά (h index= 12) και 246 πρωτότυπες καταχωρήσεις αλληλουχιών στη διεθνή βάση αλληλουχιών της GeneBank.

🔹Τα τελευταία τρία χρόνια είναι επιστημονικά υπεύθυνος 5 ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων εκ των οποίων ένα από τον πρώτο κύκλο του Ερευνώ Δημιουργώ Καινοτομώ.

Είναι επιστημονικά υπεύθυνος της Μονάδας Γονιδιωματικής και της Μονάδας Βιοασφάλειας επιπέδου 3 του Εργαστηρίου.

Εσύ θα λείπεις;;⁉️

140 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ