Ο Αν. Καθηγητής Γιάννης Καρακασιλιώτης στο 3ο Θερινό Σχολείο

Ο βιολόγος Αν. Καθηγητής Γιάννης Καρακασιλιώτης (Τμ. Ιατρικής Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ) θα μας αποκαλύψει “Η διαμόρφωση δικτύων ιών και τον φορέων τους σε φυσικά οικοσυστήματα” στο 3ο Θερινό Σχολείο : “Περιβάλλον, Υγεία & Βιολογία” της ΠΕΒ.

Ο Γ. Καρακασιλιώτης, Αν. Καθηγητής Ιατρικής Βιολογίας – Μοριακής Ιολογίας, αποφοίτησε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστήμιο Αθηνών (2004).Με υποτροφία του οικείου Πανεπιστημίου πραγματοποίησε τη διδακτορική του διατριβή στο Imperial College London στον Τομέα της Ιολογίας.Αφού πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο ΕΚΕΒΕ Αλέξανδρος Φλέμινγκ και το Ελληνικο Ινστιτουτο Παστερ  σε φλεγμονώδη και ιογενή νοσήματα αντίστοιχα,  ως υπότροφος του Ιδρύματος Μποδοσάκη και του Ιδρύματος κρατικών Υποτροφιών, διορίστηκε ως Επίκουρος Καθηγητής (2016) και εν συνεχεία Αναπληρωτής Καθηγητής (2021) στο Τμήμα Ιατρικής του Δ.Π.Θ.

Από το 2021 είναι Διευθυντής του Εργαστηρίου Βιολογίας της Ιατρικής του Δ.Π.Θ.. Στην έρευνά του έχει ασχοληθεί με τη μοριακή βάση ιογενών και άλλων νοσημάτων. Έχει δημοσιεύσει 41 εργασίες σε διεθνή περιοδικά (h index= 13) και 369 πρωτότυπες καταχωρήσεις αλληλουχιών στη διεθνή βάση αλληλουχιών της GeneBank. Eίναι επιστημονικά υπεύθυνος 6 ανταγωνιστικών ερευνητικών προγραμμάτων με τα οποία και ανέπτυξε τη Μονάδα Γονιδιωματικής και τη Μονάδας Βιοασφάλειας επιπέδου 3 του Εργαστηρίου Βιολογίας.

Θες να εγγραφείς στο 3ο Θερινό Σχολείο; Δες ΕΔΩ , ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ