Κεντρική Ομιλία Ομ. Καθ. Μαργαρίτας Αριανούτσου στο 6ο Πανελλήνιο Συν. “Η Βιολογία στην Εκπαίδευση”!

Το Συνέδριο “Η Βιολογία στην Εκπαίδευση” της ανακοινώνει ακόμα μία Κεντρική Ομιλία απο την Ομ. Καθηγήτρια  Οικολογίας Μαργαρίτα – Φαραγγιτάκη (Τμ. Βιολογίας Πανεπιστήμιο Αθηνών) με θέμα:

Δασικές και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση

Η Δρ. Μαργαρίτα Αριανούτσου – Φαραγγιτάκη υπηρέτησε στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ ως Επιμελήτρια, Λέκτορας και Επίκουρος Καθηγήτρια, από το 1980 έως τον Αύγουστο του 1991. Τον Αύγουστο του 1991 διορίστηκε στο ΕΚΠΑ, έχοντας εκλεγεί ως Επίκουρος Καθηγήτρια επί θητεία και υπηρέτησε έως το 2021 και την Βαθμίδα της Καθηγήτριας.

Δίδαξε στα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ Εισαγωγή στη Βιολογία, Ιστορία της Βιολογίας. Οργάνωσε, συντόνισε και δίδαξε τα μαθήματα Γενική Οικολογία, Οικολογία Πληθυσμών, Οικολογία, Τα Χερσαία Οικοσυστήματα της Ελλάδας, Βιολογία Διατήρησης. Καθοδήγησε πέραν των 30 διπλωματικών εργασιών προπτυχιακών φοιτητών του Τμήματος Βιολογίας.

Ίδρυσε και οργάνωσε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Οικολογία και Διατήρηση Βιοποικιλότητας που λειτουργεί στο Τμήμα Βιολογίας από το 2017. Δίδαξε επί σειρά ετών Οικολογία και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση στο ΠΜΣ “Διδακτική της Βιολογίας” (Τμ. Βιολογίας ΕΚΠΑ), καθώς  και το μάθημα Δασικές Πυρκαγιές στο ΠΜΣ “Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών” (Τμ. Γεωλογίας ΕΚΠΑ).

Επέβλεψε την εκπόνηση 10 Διδακτορικών Διατριβών.

Έχει πάνω από 125 επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και εκδώσει 11 βιβλία. 

Έχει διοργανώσει 2 διεθνή επιστημονικά συνέδρια της σειράς MEDECOS (Ecology of Mediterranean Ecosystems).  

Διετέλεσε Διευθύντρια του Βοτανικού Μουσείου και του Βοτανικού Κήπου.

40 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ