Κεντρική Ομιλία Καθ. Βασιλικής Κατή στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο “Η Βιολογία στην Εκπαίδευση” !

Το Συνέδριο “Η Βιολογία στην Εκπαίδευση”  της ανακοινώνει ακόμα μία Κεντρική Ομιλία απο την Καθηγήτρια  Διατήρησης & Διαχείρισης Βιοποικιλότητας Βασιλική Κατή (Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών & Τεχνολογιών) με θέμα:

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Πώς η πολιτική θεσμοθέτησης των Περιοχών Άνευ Δρόμων και ζωνών αποκλεισμού των ΑΠΕ συνεισφέρουν στους στόχους για το κλίμα και τη βιοποικιλότητα

Η Bασιλική Κατή είναι Καθηγήτρια στο Τμήμα ΒΕΤ του Παν/ου Ιωαννίνων και επικεφαλής του Εργαστηρίου Διατήρησης της Βιοποικιλότητας. Εργάζεται ερευνητικά επί της προστασίας απειλούμενων και ενδημικών ειδών της Ελληνικής πανίδας  και της διαχείρισης των οικοσυστημάτων, με επίκεντρο τα Μεσογειακά βουνά. Μέλος πολλών επιτροπών και επιστημονικών εταιρειών, δραστηριοποιείται διεθνώς στον τομέα της περιβαλλοντικής πολιτικής, προσπαθώντας να συνδέσει την επιστήμη με την πράξη, την πολιτική και την κοινωνία. Μέσα από πρόσφατη έρευνα του Εργαστηρίου της, θα μας εισάγει στη θεματική των Περιοχών Άνευ Δρόμων και τη σημασία τους για την προστασία της βιοποικιλότητας, πολιτική η οποία υιοθετήθηκε πρόσφατα από την Ελληνική Κυβέρνηση υπό τον τίτλο «Απάτητα βουνά»  (COP26). Θα εκθέσει ακόμη τη σύγκρουση δυο καίριων πολιτικών της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας: αφενός της γρήγορης ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και δη των χερσαίων Αιολικών Σταθμών Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας και αφετέρου της διατήρησης της βιοποικιλότητας. Θα παρουσιάσει μια πρόταση με επίκεντρο την Ελλάδα για την σύγκλιση των δυο πολιτικών και την επίλυση της σύγκρουσης.

Περισσότερα στο ιστοχώρο του εργαστηρίου BCL και στα συναφή έργα ROADLESS & WIND

30 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χέυδεν 13

Αθήνα, 104 34

+ 30 2105224632
+30 6971640024

ΔΕΥ - ΠΕΜ: 17:00 - 20:00