Ημερίδα “Μοριακή Βιολογία & Γενετική” – Δρ. Ε. Παπανικολάου

Στην ημερίδα “Μοριακή Βιολογία & Γενετική” η Βιολόγος Λέκτορας γονιδιακής θεραπείας/γονιδιακής μεταφοράς Ελένη  (Ιατρική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών) θα αναφερθεί στην “Γονιδιακή #θεραπεία: Νέοι ορίζοντες”!

Μια διοργάνωση της Επιτροπής Παιδείας της .

Η Δρ. Παπανικολάου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας από όπου αποφοίτησε το 1995. Ακολούθησε η διδακτορική της διατριβή στην Μοριακή Ιολογία στο Εργαστήριο Μικρος του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ με θέμα την μελέτη και χαρακτηρισμό των προϊόντων του ανοιχτού αναγνωστικού πλαισίου U86/87 του ανθρώπινου #ερπητοϊού τύπου 6 (Human Herpesvirus 6, HHV-6).

Μετά την ολοκλήρωση της διδακτορικής της διατριβής, μετέβη το 2003 στο Τμήμα Μοριακής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Ουόσινγκτον, στο Σιάτλ των , όπου και ειδικεύθηκε στην γονιδιακή θεραπεία αιμοσφαιρινοπαθειών στο Εργαστήριο του Δρ. Σταματογιαννόπουλου συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Αριστείας Γονιδιακής Θεραπείας (Program of Excellence in Gene Therapy, PEGT). Το 2005 επέστρεψε στην #Ελλάδα, οπότε και τέθηκε υπεύθυνη της ερευνητικής ομάδας της γονιδιακής θεραπείας στο Εργαστήριο Κυτταρικής και Γονιδιακής Θεραπείας του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών ().

Τον Νοέμβριο του 2011 εξελέγη Λέκτορας Γονιδιακής Θεραπείας/ Γονιδιακής Μεταφοράς, στο Εργαστήριο Βιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Ε.Κ.Π.Α. Τα ερευνητικά της εστιάζονται στην κατασκευή λεντι-ιικών φορέων καθώς και στην αιχμής της γενωμικής επεξς, με στόχο την μετάφραση της ερευνητικών αποτελεσμάτων σε προϊόντα και υπηρεσίες τελευταίας τεχνολογίας στον τομέα της αιμοποίησης καθώς και στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών για νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις κυτταρικής και γονιδιακής θεραπείας αιματολογικών νοσημάτων.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της ΠΕΒ στο Youtube στις 30/01/ και ώρα 18:00.

233 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ