Ημερίδα: “Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες”

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων-ΠΕΒ, η Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία -ΕΓΕ, η Ένωση Ελλήνων Φυσικών-ΕΕΦ, η Ένωση Ελλήνων Χημικών -ΕΕΧ, η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία -ΕΜΕ, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας -ΕΠΕ και η Ένωση Πτυχιούχων Περιβαλλοντολόγων Ελλάδας -ΕΠΠΕ και η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων –ΠΕΒ, συνδιοργανώνουν ημερίδα, με θέμα:

“Η παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες: προβληματισμοί και προοπτικές”

Σκοπός της ημερίδας είναι να ενημερώσει για την παρουσία των γυναικών στις Θετικές Επιστήμες, να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία για το πρόβλημα της περιορισμένης εκπροσώπησης των γυναικών σε αυτούς τους τομείς και να επισημάνει τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτό. Παράλληλα στόχο αποτελεί η παρουσίαση καλών πρακτικών και ενεργειών για τη θεραπεία του προβλήματος, δίνοντας μια προοπτική για το μέλλον.

Η ημερίδα που τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα διεξαχθεί το Σάββατο 21/05/2022 και ώρα 10:30 π.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (στο κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30, στάση μετρό Πανεπιστήμιο).

Η ημερίδα θα είναι ανοιχτή στο κοινό και θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα υγειονομικής ασφάλειας που ισχύουν.

Επιπλέον, θα υπάρξει δυνατότητα live-streaming και μετάδοσης στο YouTube ΕΔΩ.

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ