Ημέρα Δαρβίνου 2022 – Π.Ε.Β. & Ελ.Εξ.Ε

Με την ευκαιρία της επετείου της γέννησης του Δαρβίνου (12 Φεβρουαρίου 1809) η Ελληνική Εξελικτική Εταιρεία (ΕλΕξΕ) και η Πανελλήνια ‘Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) συνδιοργανώνουν την πρώτη Δαρβινική Δευτέρα του 2022 με ομιλητή τον ακαδημαϊκό Δημήτρη Θάνο.

Ο κ. είναι Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και υπεύθυνος του Εθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης του SARS-CoV-2 που συλλέγει και επεξεργάζεται τα γονιδιωματικά δεδομένα της πανδημίας του covd-19 στην Ελλάδα. Στην ομιλία του με τίτλο:

«Οι επάλληλες μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 από την αρχή της πανδημίας στην Ελλάδα»

θα αναφερθεί στον σημαντικό ρόλο της γονιδιωματικής στην Υπηρεσία της Δημόσιας Υγείας και στην συνέχεια θα παρουσιάσει στοιχεία για την προέλευση του κορωνοϊού και για τα κύματα των μεταλλάξεων του κορωνοϊού που παρέλασαν από τη διεθνή και την Ελληνική σκηνή. Θα δώσει απαντήσεις στο ερώτημα όχι μόνο για το πώς προέκυψαν οι μεταλλάξεις αλλά και για το λόγο που η μια προελαύνει και η άλλη υποχωρεί, για το αν υπάρχει αιτιώδης σχέση μεταξύ της μολυσματικότητας ενός στελέχους και της έντασης της ασθένειας που προκαλεί, και βέβαια, για το πώς διαγράφεται το μετα-κορωνοϊκό μέλλον.

Παρακολουθήστε την ΕΔΩ.

82 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ