“Γιατί η ζωή είναι όπως είναι;” – Εκδόσεις Ροπή

“Γιατί η ζωή είναι όπως είναι; “ από τις συνεργαζόμενες Εκδόσεις Ροπή και τον Καθηγητή Εξελικτικής Βιοχημείας Nick Lane (UCL).

“Για 2,5 δισεκατομμύρια χρόνια, από την εμφάνιση της ζωής, μονοκύτταροι οργανισμοί όπως τα βακτήρια εξελίσσονταν χωρίς, ωστόσο, να σημειωθεί καμία αλλαγή στη βασική μορφή τους. Έπειτα, σε μία μοναδική χρονική συγκυρία σε διάστημα 4 δισεκατομμυρίων χρόνων, πραγματοποίησαν το άλμα προς την πολυπλοκότητα. Όλες οι πολύπλοκες μορφές ζωής, από το μανιτάρι μέχρι τον άνθρωπο, μοιράζονται πολλές ιδιότητες που δεν συναντώνται στα βακτήρια. Πώς και γιατί συνέβη αυτή η ριζική μεταμόρφωση;” επιχειρεί να απαντήσει ο Καθηγητής Lane.

“Η επιστήμη της βιολογίας έχει κάνει τεράστια άλματα την περίοδο αυτή, έχοντας πλέον τεκμηριώσει με αδιαμφισβήτητο τρόπο την κοινή προέλευση όλων των έμβιων όντων, τον μηχανισμό της κληρονομικότητας, τον αλγόριθμο της ς και τη χημική δομή των σημαντικότερων χημικών μορίων που εξασφαλίζουν τις ζωτικές μας λειτουργίες, δηλαδή των βιομορίων. ” προλογίζει ο βιολόγος Καθηγητής Σπύρος (Πανεπιστήμιο Κύπρου ).

Σύντομα διαθέσιμο με ειδική έκπτωση για τα μέλη της ΠΕΒ
Επιστημονική Επιμέλεια: Χριστίνα Ευτύχη
ISBN: 978-618-5289-58-4
Αριθμός σελίδων: 382

Περισσότερες πληροφορίες 👉 ΕΔΩ

93 views

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ