Επιμ. Πρόγραμμα «Αρχές Λειτουργίας Διαγνωστικού Εργαστηρίου: Από τη Θεωρία στην Πράξη» – ΕΚΠΑ

Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει σε συνεργασία με την Βιοϊατρική το επιμορφωτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αρχές Λειτουργίας Διαγνωστικού Εργαστηρίου: Από τη Θεωρία στην Πράξη». 

Σκοπός του προγράμματος είναι ο απόφοιτος/τελειόφοιτος βιολόγος, χημικός, βιοχημικός, τεχνολόγος ιατρικών εργαστηρίων, ιατρός, εργαστηριακός επιστήμονας, να  γνωρίσει τις θεμελιώδεις αρχές εργαστηριακής διερεύνησης κλινικών προβλημάτων και να εξοικειωθεί με την ορθή εφαρμογή τους σύμφωνα με τις τελευταίες κατευθυντήριες εργαστηριακές και κλινικές οδηγίες.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα επιδιώκει την παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω στις κλασικές αλλά και νεότερες μεθοδολογικές προσεγγίσεις που εφαρμόζονται στα Διαγνωστικά Εργαστήρια καθώς και πάνω στις αναπτυσσόμενες προηγμένες τεχνολογίες βιοϊατρικής έρευνας και διάγνωσης. Στο πλαίσιο του προγράμματος μελετώνται ζητήματα μεθοδολογίας και πρακτικής και παρουσιάζονται διαφορετικές κατηγορίες βασικών, αλλά και πιο εξειδικευμένων εργαστηριακών εξετάσεων, οι οποίες μπορεί να επιβεβαιώσουν μία κλινική υποψία, να θέσουν τη διάγνωση ή ακόμη να επιβεβαιώσουν την αποτελεσματικότητα της θεραπευτικής προσέγγισης.

Πρόκειται για ταχύρρυθμο πρόγραμμα διάρκειας 6 μηνών στους οποίους περιλαμβάνεται 2μηνη πρακτική άσκηση στα εργαστήρια του ομίλου Βιοϊατρική, με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας και εξειδικευμένης επιμόρφωσης σε όσους εργαστηριακούς επιστήμονες θέλουν στο μέλλον να εργαστούν σε Σύγχρονα Διαγνωστικά Εργαστήρια.

Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ