Μόλις 26 ημέρες απέμειναν και οι εκπλήξεις του 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου δεν σταματούν!
Την εναρκτήρια ομιλία θα κάνει ο Βιολόγος Αν. Καθηγητής Μιχαήλ Μαρμαρινός (Σχολή Καλών Τεχνών Α.Π.Θ.) γεφυρώνοντας την Επιστήμη με την Τέχνη !
Ο Μιχαήλ Μαρμαρινός σπούδασε Βιολογία, Υποκριτική και Θέατρο. Το 1983-4 ιδρύεται το σχήμα «διπλούς Έρως, εταιρεία Θεάτρου» και αμέσως μετά την πρώτη παράσταση επιχορηγείται από το ΥΠ.ΠΟ. Μέσα από μια αδιάκοπη σειρά εσωτερικών διαμορφώσεων και μεταμορφώσεων, το σχήμα μετονομάζεται σε «Theseum Ensemble». Η δουλειά του διατρέχεται από δύο επίμονες παραδοχές:
α) Θέατρο είναι η τέχνη πάνω στην ιστορία των ανθρώπων.
β) Δεν υπάρχει στιγμή στην καθημερινότητα, που να μην είναι θέατρο, μόλις υπάρξει το κατάλληλο βλέμμα.
Ως σκηνοθέτης έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλά μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού (Ολλανδία, Γαλλία, Βελγιο, Ρωσία, Γεωργία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Πολωνία, Νότια Αμερικη κ.ά). Έχει συμμετάσχει με παραστάσεις του σε πολλά εγχώρια και διεθνή φεστιβάλ, και έχει διακριθεί με βραβεία σκηνοθεσίας με πιο πρόσφατο το ειδικό βραβείο first guest performance prize by the German Federal Agency for Civic Education για την παράσταση ΣΤΑΛΙΝ, μια συζήτηση για το Ελληνικό Θέατρο. Οι παραστάσεις του έχουν βασιστεί σε κλασικά κείμενα, σύγχρονα θεατρικά έργα, κείμενα λογοτεχνίας όπως και κείμενα συνθέσεως – προϊοντα μιας διαδικασίας που ο ίδιος την έχει διατυπώσει ως: Η Σκηνοθεσία ως Δραματουργία. Ένα από τα ζητήματα που τον έχουν απασχολήσει και τον απασχολούν και σήμερα είναι η έννοια του Χορού όπως αρχικά τη συνάντησε μέσα από τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής τραγωδίας: «…σαν μια αρχαία δομή που μπορεί να παράγει μορφές τόσο μέσα στη θεατρικότητα όσο και στη καθημερινότητα». Δίδαξε θέατρο στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου (Ναύπλιο), και από το 2006 διδάσκει στο Τμήμα Θεάτρου του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΔΡΟΥ ΕΔΩ
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΑ WORKSHOP ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΦΟΡΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΩΣ ΣΥΝΕΔΡΟΣ