Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων διοργάνωσε  εκδήλωση στη μνήμη του συναδέλφου Γιάννη Παντή, Καθηγητή Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας ΑΠΘ και Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Jacqueline de Romilly» του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και την παρακολούθησαν μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο κ. Στέφανος Σγαρδέλης, Καθηγητής Οικολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του ΑΠΘ, παρουσίασε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς το ακαδημαϊκό έργο του Γιάννη Παντή. 


Ο κ. Γιώργος Χαρβαλιάς, π. πρύτανης  της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ), αναφέρθηκε στη συνεργασία της ΑΣΚΤ με τον Γ.Γ. του ΥΠΠΕΘ για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΕΧΝΑΣ ΚΑΤΕΡΓΑΖΕΤΑΙ» (https://www.youtube.com/watch?v=o_C-IGkvnGc) που υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Γιάννη Παντή και αφορούσε την διακόσμηση του ΥΠΠΕΘ με 600 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικής Ελλήνων καλλιτεχνών αποφοίτων της ΑΣΚΤ, που διατέθηκαν από τη συλλογή της ΑΣΚΤ στο ΥΠΠΕΘ και θα παραμείνουν ως επισκέψιμη έκθεση.  

Η δυνατότητα να αποκτήσει το Υπουργείο την ιδιότητα ενός ανοιχτού μουσείου σύγχρονης ελληνικής τέχνης, αποτέλεσε ένα όραμα του Γιάννη Παντή που ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου εργάστηκε με θέρμη για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του ΥΠΠΕΘ και να επισκεφθούν την έκθεση των έργων τέχνης, με την συνοδεία του κ. Περικλή Αντωναρόπουλου, υπεύθυνου συλλογής των έργων της ΑΣΚΤ.

Τα μέλη του ΔΣ της ΠΕΒ Γιώργος Κατωπόδης και Μαρία Μαυραγάνη παρουσίασαν το λεύκωμα με τις αφίσες των μαθητών (e-Book Διαγωνισμού Αφίσας ΠΕΒ.pdf) που συμμετείχαν  στο διαγωνισμό αφίσας με θέμα: «Ελληνικές Θάλασσες, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2017 στο πλαίσιο του 4ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της ΠΕΒ «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» και η ΟΕ του συνεδρίου είχε αφιερώσει τον διαγωνισμό στη μνήμη του Γιάννη Παντή.


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η σύζυγος και η αδελφή του Γιάννη Παντή που παρέλαβαν την τιμητική πλακέτα που τους επέδωσε το ΔΣ της ΠΕΒ, τιμώντας τη προσφορά του Γ. Παντή στην Βιολογία και την Εκπαίδευση.

 

Το ΔΣ της ΠΕΒ 

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κοινοποίησε σε όλα τα σχολεία την εγκύκλιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας.  

Την εγκύκλιο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας  https://pdbio.pev.gr/

Αγαπητοί/ες συνάδελφοι,

Ο 15ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας ξεκινά με την συγκρότηση της Οργανωτικής Επιτροπής του. Προσκαλούμε όποιος/α συνάδελφος επιθυμεί και διαθέτει τον ανάλογο χρόνο να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του/της για συμμετοχή σε αυτή την απαιτητική αποστολή.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Ανακοίνωση της τελικής σύνθεσης της Οργανωτικής Επιτροπής του 15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας. Ανακοίνωση.

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων σε συνεργασία με 

την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, 

τον Δήμο Ρεθύμνου, 

το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, 

το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ),

την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, 

το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης και 

το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου του Πανεπιστημίου Κρήτης 

 

διοργανώνει εκδήλωση στη μνήμη του κορυφαίου Βιολόγου Φώτη Καφάτου.

 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 στο Ρέθυμνο, στην αίθουσα «Παντελής Πρεβελάκης» στο Ωδείο Ρεθύμνου.

Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις με περισσότερες λεπτομέρειες.

 

Το ΔΣ της Π.Ε.Β.

Θέσεις Εκπαίδευσης

Θέσεις απασχόλησης στην Επιγενετική των Λεμφοκυττάρων στο Belfast

04 Δεκεμβρίου 2018
Θέσεις απασχόλησης στην Επιγενετική των Λεμφοκυττάρων στο Belfast

Το εργαστήριο της Δρ. Ε. Κωσταρέλη ξεκινά δυναμικά την λειτουργία του, με ερευνητικό αντικείμενο την Επιγενετική των Λεμφοκυττάρων στην Λευχαιμία. Προσφέρεται πλήθος θέσεων για Μεταπτυχιακές σπουδές και για την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής στο Queen's University Belfast. Περισσότερες πληροφορίες.

Θέσεις Εργασίας

Θέση Μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο Ινστιτούτο Παστέρ

06 Δεκεμβρίου 2018
Θέση Μεταδιδακτορικού Ερευνητή στο Ινστιτούτο Παστέρ

Πλήρωση μίας (1) θέσης έκτακτου προσωπικού στο πλαίσιο της Πράξης με τίτλο «Microglia-driven pathology and altered surveillance in demyelination» με κωδικό 1156. Περισσότερες πληροφορίες.

Επιμορφώσεις

Έκθεση ''Πλαγκτόν ένας θαυμαστός κόσμος'' στην Πάτρα

29 Νοεμβρίου 2018
Έκθεση ''Πλαγκτόν ένας θαυμαστός κόσμος'' στην Πάτρα

Η ομαδική έκθεση με τίτλο «Πλαγκτόν: ένας θαυμαστός υδάτινος κόσμος» εγκαινιάζεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018, ώρα 19:00 – 21:00 Διάρκεια έκθεσης: 14 Δεκεμβρίου 2018 – 10 Φεβρουαρίου 2019 Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ασσάνη Ιωάννα, Βαρβάκη Κάτια, Γαβαλάς Γιάννης, Δαββέτας Δημοσθένης, Δημητράκης Γιάννης, Καρακατσάνης Βασίλης, Κατσιπάνος Θεόφιλος,...

Ομάδα Εργασίας Φοιτητών

 • Σακχαρώδης Διαβήτης

  Σακχαρώδης Διαβήτης Σακχαρώδης Διαβήτης Συγγραφέας: Klaus Dugi Μετάφραση από: Γρηγοριάδη Σωκράτη (Grigoriadis Sokratis) – Βιολόγο, Μεταπτυχιακό Φοιτητή, Ιατρική Σχολή - ΕΚΠΑ και Παναγιώτη Κ. Στασινάκη (Panagiotis K. Stasinakis) - Εκπαιδευτικός, Βιολόγος, MEd, PhD, Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (PanHellenic Union of Bioscientists). (Πρόκειται για του άρθρο 'Diabetes mellitus' του Scienceinschool, έχει δοθεί άδεια για μετάφραση και δημοσίευση από την ΠΕΒ). Η συχνότητα εμφάνισης του διαβήτη αυξάνεται, τόσο στον ανεπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ο Klaus Dugi, Καθηγητής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης της Γερμανίας, πραγματεύεται τα Read More
 • Ανακαλύπτοντας τη δράση της ουρεάσης

  Ανακαλύπτοντας τη δράση της ουρεάσης Ανακαλύπτοντας τη δράση της ουρεάσης Συγγραφέας: Anna Lorenc Μετάφραση από: Μαρίνα-Σαββίνα Τσατσαλίδη (Marina-Savvina Tsatsalidi) – Φοιτήτρια Φαρμακευτικής, ΕΚΠΑ και Παναγιώτη Κ. Στασινάκη (Panagiotis K. Stasinakis) - Εκπαιδευτικός, Βιολόγος, MEd, PhD, Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (PanHellenic Union of Bioscientists). (Πρόκειται για του άρθρο 'Investigating the action of urease' του Scienceinschool, έχει δοθεί άδεια για μετάφραση και δημοσίευση από την ΠΕΒ). Η Anna Lorenc του Volvox project εξηγεί τη σημασία του ενζύμου ουρεάση και παρουσιάζει ένα πρωτόκολλο για την αναπαράσταση της δράσης του στην τάξη. Read More
 • Εξέλιξη εν δράσει: παθογόνα

  Εξέλιξη εν δράσει: παθογόνα Εξέλιξη εν δράσει: παθογόνα Συγγραφέας: Jarek Bryk Μετάφραση από: Ντέα-Αλεξάνδρα Λάγκι (Ntea-Alexandra Lagki) - Φοιτήτρια Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής, ΔΠΘ και Παναγιώτη Κ. Στασινάκη (Panagiotis K. Stasinakis) - Εκπαιδευτικός, Βιολόγος, MEd, PhD, Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (PanHellenic Union of Bioscientists). (Πρόκειται για του άρθρο 'Evolution in action: pathogens' του Scienceinschool, έχει δοθεί άδεια για μετάφραση και δημοσίευση από την ΠΕΒ) Προτάσεις κριτή (ηλικία/θέμα): κάτω από 11, 11-14, 14-16, 16-19 / Εξέλιξη, Γενετική, Πληθυσμιακή γενετική, Φύση της επιστήμης Οι παθογόνοι οργανισμοί, οι οποίοι απειλούν την Read More
 • 1
 • 2