Κύριο Φόρουμ (12 θέματα)

Η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ), προάγοντας το διάλογο μεταξύ των μελών της, έχει οργανώσει τις παρακάτω ομάδες συζητήσεων. Σε αυτές μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα μέλη που είναι οικονομικά τακτοποιημένα την τρέχουσα χρονιά.
Κατηγορία
Εισαγωγικό Σημείωμα για το Κείμενο Διαβούλευσης
Για την Ειδικότητα της Εργαστηριακής Γενετικής

Αγαπητοί συνάδεφοι,

η μεταπτυχιακή 5ετής ειδικότητα της Εργαστηριακής Γενετικής στον Τομέα της Υγείας που αφορά στους Βιοεπιστήμονες και άλλους πτυχιούχους, έχει ήδη ανακοινωθεί απο το Υπουργείο Υγείας και πρόκειται να δημοσιευθεί το σχετικό ΦΕΚ.

Μετά από αίτημα του ΚΕΣΥ μια ειδική επιτροπή συναδέλφων ορισμένη από το ΔΣ του Συνδέσμου Ιατρικών Γενετιστών Ελλάδας, επεξεργάζεται το Πρόγραμμα Σπουδών - για πρώτη φορά στην χώρα μας- των ειδικευόμενων εργαστηριακών γενετιστών.

Η βαρύτητα του εγχειρήματος της διαμόρφωσης του σχεδίου Ειδικότητας, αυξάνεται λόγω α) της εκπαιδευτικής ετερογένειας που υπάρχει στο χώρο των Bιοεπιστημών αλλά και άλλων πτυχιούχων που πιθανά θα θελήσουν να μετεκπαιδευτούν στην Εργαστηριακή Γενετική(ΕΓ), β) των αλλαγών που γίνονται στην Ανωτάτη Εκπαίδευση, γ) στην πολύχρονη παροχή των υπηρεσιών Γενετικής -σε καθεστώς ανομίας- όπου μετείχαν και μετέχουν συνάδελφοί μας των οποίων τα προσόντα πρέπει να ληφθούν υπόψη μέσω μεταβατικών διατάξεων για την απόκτηση της ειδικότητας ή συμπληρωματικής εκπαίδευσης προς απόκτησή της.

Λόγω των παραπάνω, δύο κρίσιμα θέματα πιστεύουμε ότι πρέπει να τύχουν ευρύτερης διαβούλευσης και συναίνεσης στην "κοινότητα" των Βιοεπιστημόνων:

1. Εκπαιδευτικές προϋποθέσεις για την "είσοδο" των πτυχιούχων ΑΕΙ στην Ειδικότητα της Εργαστηριακής Γενετικής. Δεν αναφερόμαστε στον τρόπο εισόδου αλλά μόνο στις εκπαιδευτικές προϋποθέσεις που πρέπει να έχει ένας πτυχιούχος προκειμένου να εκκινήσει την ειδικότητα ως ειδικευόμενος.

2. Μεταβατικές διατάξεις για τους ήδη υπηρετούντες στην παροχή Υπηρεσιών Γενετικής.

Ανοίγουμε αυτό τον διάλογο λόγω της πολυπλοκότητας του θέματος. Από την έκβαση του διαλόγου θεωρούμε ότι θα μπορέσουμε να συμβάλουμε σε θέματα βασικά για την επιστημονική και επαγγελματική αρτιότητα των Γενετιστών, την σταδιοδρομία των συναδέλφων και κυρίως την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Συντονιστές: MPapadakis, BioDiaxeir
Διαβούλευση 'Εργαστηριακή Γενε ...
από Ιωάννης Παπουλίδης
1 Χρόνος 4 Μήνες πριν
  Συνολικά συνδεδεμένοι χρήστες :: 0 μέλη και 88 επισκέπτες Συνδεδεμένοι
 • Σύνολο μηνυμάτων: 26
 • Σύνολο ενοτήτων: 1
 • Νέα θέματα σήμερα: 0
 • Σημερινές απαντήσεις: 0
 • Σύνολο θεμάτων: 13
 • Σύνολο κατηγοριών: 2
 • Νέα θέματα χθες: 0
 • Χθεσινές απαντήσεις: 0
 • Σύνολο χρηστών: 198
 • Τελευταίο μέλος: MPapadakis
Χρόνος δημιουργίας σελίδας: 0.328 δευτερόλεπτα