Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του 4ου Συνεδρίου «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» της ΠΕΒ, 1-3 Δεκεμβρίου 2017, θα είναι Καταστατική, με σκοπό την αναθεώρηση και επικαιροποίηση του Καταστατικού της ΠΕΒ, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μελών τόσο στην διαδικασία όσο και στην ψηφοφορία αλλαγής καταστατικού συγκλήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (3η κατά σειρά σύγκλιση) στα γραφεία της ΠΕΒ στις 24/6/2017 με θέμα "Έγκριση χρήσης και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην διαδικασία αλλαγής του καταστατικού της Π.Ε.Β.". Στο κάλεσμα του ΔΣ ανταποκρίθηκαν 31 συνάδελφοι από 147 οικονομικά τακτοποιημένους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μετά από την εισήγηση που έγινε από τον Ταμία του Δ.Σ. κ. Πολύζο Αθανάσιο ακολούθησε διεξοδική συζήτηση επί του θέματος από το σώμα και στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση να είναι δυνατή η χρήση και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην διαδικασία αλλαγής του καταστατικού της Π.Ε.Β. εγκρίθηκε με 28 ψήφους υπέρ, 0 ψήφους κατά και 3 αποχές. (Σημ. : Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων λαμβάνονται με απόλυτο πλειοψηφία των παρόντων και ταμιακά εντάξει τακτικών μελών.)

Μετά από την εξέλιξη αυτή, καλούμε όλους τους συναδέλφους, που επιθυμούν να συμβάλλουν στην διαδικασία να μας αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email της Γραμματείας τις προτάσεις τους για την αλλαγή του καταστατικού, συμπληρώνοντας την συνημμένη φόρμα μέχρι 31-9-2017.

Στην φόρμα (ανακτήστε τη φόρμα σε μορφή αρχείου .doc) θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής:

• το άρθρο,
  • η ισχύουσα διατύπωση,
  • η προτεινόμενη νέα διατύπωση και
  • μια σύντομη αιτιολογία για την προτεινόμενη αλλαγή.

Για την διευκόλυνση της επικοινωνίας και της συζήτησης μεταξύ των μελών, σύντομα θα λειτουργήσει forum στην ιστοσελίδα της ΠΕΒ όπου τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάσουν απόψεις γύρω από την όλη διαδικασία.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Β. θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις και θα ελέγξει την νομιμότητα τους με την βοήθεια νομικού. Στην συνέχεια όλες οι προτάσεις που θα έρθουν σε ψηφοφορία στην Καταστατική Γ.Σ. θα γνωστοποιηθούν στα μέλη τόσο με  ανάρτηση στην ιστοσελίδα όσο και με ενημερωτικό σημείωμα μέσω email.

Με επόμενο ενημερωτικό σημείωμα θα επεξηγηθεί αναλυτικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί (συνδυασμός φυσικής ψηφοφορίας και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας). Τα αποτελέσματα ανά άρθρο της φυσικής ψηφοφορίας θα προστεθούν στα αποτελέσματα ανά άρθρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για να προκύψει  το τελικό αποτέλεσμα : έγκριση ή απόρριψη της πρότασης αλλαγής με βάση τα ισχύοντα στο άρθρο 19 του καταστατικού.

Στην συνέχεια θα αναρτηθεί και θα κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη μας το ΝΕΟ καταστατικό.

Ευελπιστούμε σε όσο τον δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σας!

Το ενημερωτικό σημείωμα σε μορφή αρχείου .pdf.

Θέση εργασίας: Βοηθός εργαστηρίου στο Pinewood American International...

12 Σεπτεμβρίου 2017
Θέση εργασίας: Βοηθός εργαστηρίου στο Pinewood American International School, Θεσσαλονίκη

Ζητείται αγγλομαθής βοηθός εργαστηρίου στο σχολείο Pinewood στη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να δείτε την αγγελία εδώ. Και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση εδώ.

Ημερίδα ΠΕΒ "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν κ...

14 Σεπτεμβρίου 2017
Ημερίδα ΠΕΒ "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν και Μέλλον"

Στα πλαίσια των εκθέσεων HealthLab, EcoLink, Chem17 που θα πραγματοποιηθούν 24-26 Νοέμβρη στο MEC Παιανίας (Λεωφόρος Λαυρίου 301, 19002 Παιανία Αττικής), η ΠΕΒ διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν και Μέλλον". Διακεκριμένοι Γενετιστές από το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα θα παρουσιάσουν την σύγχρονη πρακτική...