Αγαπητοί συνάδελφοι,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του 4ου Συνεδρίου «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» της ΠΕΒ, 1-3 Δεκεμβρίου 2017, θα είναι Καταστατική, με σκοπό την αναθεώρηση και επικαιροποίηση του Καταστατικού της ΠΕΒ, όπου κρίνεται σκόπιμο.

Προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή μελών τόσο στην διαδικασία όσο και στην ψηφοφορία αλλαγής καταστατικού συγκλήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση (3η κατά σειρά σύγκλιση) στα γραφεία της ΠΕΒ στις 24/6/2017 με θέμα "Έγκριση χρήσης και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην διαδικασία αλλαγής του καταστατικού της Π.Ε.Β.". Στο κάλεσμα του ΔΣ ανταποκρίθηκαν 31 συνάδελφοι από 147 οικονομικά τακτοποιημένους την συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Μετά από την εισήγηση που έγινε από τον Ταμία του Δ.Σ. κ. Πολύζο Αθανάσιο ακολούθησε διεξοδική συζήτηση επί του θέματος από το σώμα και στην ψηφοφορία που ακολούθησε η πρόταση να είναι δυνατή η χρήση και της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στην διαδικασία αλλαγής του καταστατικού της Π.Ε.Β. εγκρίθηκε με 28 ψήφους υπέρ, 0 ψήφους κατά και 3 αποχές. (Σημ. : Οι αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων λαμβάνονται με απόλυτο πλειοψηφία των παρόντων και ταμιακά εντάξει τακτικών μελών.)

Μετά από την εξέλιξη αυτή, καλούμε όλους τους συναδέλφους, που επιθυμούν να συμβάλλουν στην διαδικασία να μας αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email της Γραμματείας τις προτάσεις τους για την αλλαγή του καταστατικού, συμπληρώνοντας την συνημμένη φόρμα μέχρι 31-9-2017.

Στην φόρμα (ανακτήστε τη φόρμα σε μορφή αρχείου .doc) θα πρέπει να αναγράφονται τα εξής:

• το άρθρο,
  • η ισχύουσα διατύπωση,
  • η προτεινόμενη νέα διατύπωση και
  • μια σύντομη αιτιολογία για την προτεινόμενη αλλαγή.

Για την διευκόλυνση της επικοινωνίας και της συζήτησης μεταξύ των μελών, σύντομα θα λειτουργήσει forum στην ιστοσελίδα της ΠΕΒ όπου τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη θα έχουν την δυνατότητα να ανταλλάσουν απόψεις γύρω από την όλη διαδικασία.

Το Δ.Σ. της Π.Ε.Β. θα συλλέξει και θα επεξεργαστεί όλες τις προτάσεις και θα ελέγξει την νομιμότητα τους με την βοήθεια νομικού. Στην συνέχεια όλες οι προτάσεις που θα έρθουν σε ψηφοφορία στην Καταστατική Γ.Σ. θα γνωστοποιηθούν στα μέλη τόσο με  ανάρτηση στην ιστοσελίδα όσο και με ενημερωτικό σημείωμα μέσω email.

Με επόμενο ενημερωτικό σημείωμα θα επεξηγηθεί αναλυτικά η διαδικασία που θα ακολουθηθεί (συνδυασμός φυσικής ψηφοφορίας και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας). Τα αποτελέσματα ανά άρθρο της φυσικής ψηφοφορίας θα προστεθούν στα αποτελέσματα ανά άρθρο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για να προκύψει  το τελικό αποτέλεσμα : έγκριση ή απόρριψη της πρότασης αλλαγής με βάση τα ισχύοντα στο άρθρο 19 του καταστατικού.

Στην συνέχεια θα αναρτηθεί και θα κοινοποιηθεί σε όλα τα μέλη μας το ΝΕΟ καταστατικό.

Ευελπιστούμε σε όσο τον δυνατό μεγαλύτερη συμμετοχή σας!

Το ενημερωτικό σημείωμα σε μορφή αρχείου .pdf.

ΠΜΣ: "Η Διδακτική των Βιοεπιστημών"

26 Ιουλίου 2017
ΠΜΣ: "Η Διδακτική των Βιοεπιστημών"

Το Τμήμα Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση, το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), με τίτλο : «Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΩΝ». Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται, να υποβάλουν φάκελο υποψηφιότητας στη Γραμματεία του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας & Γενετικής...

Δύο θέσεις για Βιολόγους στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (7Κ/2017)

02 Ιουλίου 2017
Δύο θέσεις για Βιολόγους στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (7Κ/2017)

Εκδόθηκε η προκήρυξη 7Κ/2017 από τον ΑΣΕΠ. Περιλαμβάνει 2 θέσεις και για Βιολόγους, σχετικές με το περιβάλλον στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υποβολή αιτήσεων 11 έως 26 Ιουλίου 2017. Δείτε τον πίνακα κατανομής των θέσεων της προκήρυξης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη, ακολουθήστε το σύνδεσμο του ΑΣΕΠ.

Η Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο

26 Ιουλίου 2017
Η Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο

Σας γνωρίζουμε το σχετικό ενημερωτικό υλικό που αφορά την έναρξη του νέου κύκλου Προγράμματος “ Η Ιατρική μέσα απότο Μικροσκόπιο ”, του Καθηγητή κου Λάζαρη, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι. To Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό αντικείμενο η "Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο" πραγματοποιείται από...