Προς τους συνάδελφους/φισσες Βιολόγους μέλη της ΠΕΒ

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012, η Πανελλήνια Ένωση  Βιοεπιστημόνων εκλέγει το Διοικητικό της Συμβούλιο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ως απερχόμενο μέλος του ΔΣ και μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής επιτρέψτε μου κάποιες σκέψεις.

Όσοι από εσάς  έχετε παρακολουθήσει από κοντά τις δράσεις της  ΠΕΒ θα συμφωνήσετε ότι ουσιαστικά εκλέγουμε τους εθελοντές που προσφέρουν τον πολύτιμο χρόνο τους, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους τις ιδέες και τις απόψεις τους ώστε να προχωρήσουν στην επίλυση των χρόνιων και πιεστικών επαγγελματικών ζητημάτων αλλά και να αναβαθμίσουν την επιστήμη μας. Τον καθαρά  εθελοντικό χαρακτήρα των δράσεων  των μελών του ΔΣ αποδεικνύει η απουσία οποιουδήποτε πολιτικού ή κομματικού οφέλους που θα μπορούσαν να είχαν (το ψηφοδέλτιο είναι ενιαίο) αλλά και η απουσία οποιουδήποτε επαγγελματικού οφέλους μιας και οι περισσότεροι είναι καταξιωμένοι επιστήμονες και επαγγελματίες  ή νέοι άνθρωποι που έχουν όρεξη να διαθέσουν τις δυνάμεις τους και να παλέψουν για το μέλλον της επιστήμης τους. Να τονίσω ότι τα μέλη του ΔΣ δεν είναι οι συνήθεις «συνδικαλιστές» οι οποίο ενίοτε ωφελούνται και  δεν έχουν παρατηρηθεί ποτέ στην Ενωσή μας τέτοια παραδείγματα. Θα μπορούσε κάποιος να τους προσάψει ελλείψεις ή καθυστερήσεις στις διεκδικήσεις αλλά όχι ιδιοτελείς προθέσεις και πράξεις.

Σας καλούμε να στηρίξετε την προσπάθεια ανανέωσης των μελών του ΔΣ με την ψήφο σας. Η ψήφος αυτή, όσο πιο μαζική και συνειδητοποιημένη είναι θα δώσει παραπέρα όρεξη, στήριξη και κουράγιο στα  μέλη του νέου ΔΣ. Το έχουν απόλυτη ανάγκη για να συνεχίσουν (όσοι επανεκλέγονται)  ή να αρχίσουν (τα νέα μέλη) να προσφέρουν εθελοντικά.

Στο δυσμενέστατο  οικονομικό και επαγγελματικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να δουλέψουν, πιστέψτε με, χρειάζονται απόλυτα αυτή τη στήριξη.

Από την Εφορευτική Επιτροπή

Σοφία Πλατανιστιώτη

Θέση εργασίας: Βοηθός εργαστηρίου στο Pinewood American International...

12 Σεπτεμβρίου 2017
Θέση εργασίας: Βοηθός εργαστηρίου στο Pinewood American International School, Θεσσαλονίκη

Ζητείται αγγλομαθής βοηθός εργαστηρίου στο σχολείο Pinewood στη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να δείτε την αγγελία εδώ. Και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση εδώ.

Ημερίδα ΠΕΒ "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν κ...

14 Σεπτεμβρίου 2017
Ημερίδα ΠΕΒ "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν και Μέλλον"

Στα πλαίσια των εκθέσεων HealthLab, EcoLink, Chem17 που θα πραγματοποιηθούν 24-26 Νοέμβρη στο MEC Παιανίας (Λεωφόρος Λαυρίου 301, 19002 Παιανία Αττικής), η ΠΕΒ διοργανώνει επιστημονική Ημερίδα με θέμα "Ο Προγεννητικός Έλεγχος Γενετικών Νοσημάτων: Παρόν και Μέλλον". Διακεκριμένοι Γενετιστές από το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα θα παρουσιάσουν την σύγχρονη πρακτική...