Τα θέματα στο μάθημα ΧΗΜΕΙΑ – ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2010 ήταν σαφή και δεν έκρυβαν «παγίδες». Ένας επαρκώς προετοιμασμένος μαθητής μπορούσε να ανταποκριθεί με ασφάλεια.

Ειδικότερα στο εξεταζόμενο αντικείμενο «ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ» (3ο και 4ο θέμα) αφορούσαν βασικά σημεία της εξεταζόμενης ύλης και είχαν κάποια διαβάθμιση δυσκολίας, ενώ χαρακτηρίζονται ως σχετικά εύκολα.

Η μόνη ένσταση όσον αφορά τις διατυπώσεις εντοπίζεται στο ότι τα μονομερή των νουκλεϊκών οξέων δεν είναι ΤΑ νουκλεοτίδια, αλλά νουκλεοτίδια, πόσο μάλλον που στην εξεταζόμενη ύλη εύλογα περιλαμβάνονται οι αναφορές στα ΑΤΡ και ADP.

Η Επιτροπή Παιδείας της ΠΕΒ

Θέσεις Εκπαίδευσης

Παράταση προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. "Οικολογία κα...

21 Ιουνίου 2017
Παράταση προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. "Οικολογία και Διαχείριση Βιοποικιλότητας"

Δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικολογία και Διαχείριση Βιοποικιλότητας", μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. του ΕΚΠΑ, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ανατρέξτε σε προηγούμενο άρθρο της ιστοσελίδας μας.

Θέσεις Εργασίας

Wildlife Hazard Management Officer στην Fraport

20 Ιουνίου 2017
Wildlife Hazard Management Officer στην Fraport

Διαθέσιμη θέση εργασίας Wildlife Hazard Management Officer στον τομέα Safety and Performance της εταιρείας Fraport. Για αποστολή Βιογραφικού ακολουθήστε το σύνδεσμο της εταιρείας.

Επιμορφώσεις

Εκδηλώσεις Επιστήμης & Τεχνολογίας με αφορμή το Θερινό Ηλιοστάσιο...

13 Ιουνίου 2017
Εκδηλώσεις Επιστήμης & Τεχνολογίας με αφορμή το Θερινό Ηλιοστάσιο στο Ιδρυμα Ευγενίδου

Συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), του Δήμου Καλλιθέας, του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς επίσης οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες του Παντείου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. Σε δύο δωρεάν προβολές...