28η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) - 2 χάλκινα και 1 εύφημος μνεία για την Ελλάδα

ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΤΗΝ 28η ΔΙΕΘΝΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΥΟ ΧΑΛΚΙΝΑ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΥΦΗΜΟΣ ΜΝΕΙΑ

Ακόμα μια επιτυχία για την Ελλάδα στην 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας (ΙΒΟ) που διεξήχθη από 23 έως 30 Ιουλίου 2017 στο Coventry της Αγγλίας. Η Ελληνική αποστολή επιστρέφει με 2 χάλκινα μετάλλια που κατέκτησαν ο Κωνσταντίνος Μέγγος (Π.Π. ΓΕΛ Βαρβακείου Σχ.) και η Αλκμήνη Ζανιά (Π.Π. ΓΕΛ Ευαγγελικής Σχολής) και 1 εύφημο μνεία που κατέκτησε η Ευγενία Ματθαιακάκη (4ο ΓΕΛ Πάτρας). Στην αποστολή συμμετείχε και η Βικτώρια Μπούρχα (Π.Π. ΓΕΛ Ιωνειδείου Σχ. Πειραιά), ενώ οι συνοδοί τους ήταν η Δρ. Ελευθερία Κραββαρίτη και η Δρ. Ελένη Γιαννούτσου, μέλη ΕΔΙΠ του Τμήματος Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α.

Οι τέσσερεις μαθητές και μαθήτριες επιλέχτηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα, μεταξύ τριών χιλιάδων και πλέον μαθητών του Λυκείου οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ) 2017, τον οποίο διοργανώνει η ΠEΒ υπό την αιγίδα του ΥΠΕΠΘ. Η Ελλάδα συμμετέχει στην ΙΒΟ από το 2005 και είναι η έβδομη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια που πετυχαίνει διακρίσεις. Ο συνολικός απολογισμός είναι 10 χάλκινα μετάλλια και 6 εύφημες μνείες.

Η διάκριση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία αν λάβουμε υπόψη ότι οι μαθητές μας ανταγωνίζονται -όπως και κάθε χρόνο- περίπου διακόσιους εβδομήντα μαθητές/τριες από 68 χώρες, που στα σχολεία της πατρίδας τους αποκτούν περισσότερες γνώσεις Βιολογίας και είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την Ολυμπιάδα. Οι μαθητές μας, αμέσως μετά την διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, παρακολούθησαν ειδικό επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Τμήμα Βιολογίας του Ε.Κ.Π.Α και στο Ίδρυμα ΙατροΒιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών. Στόχος ήταν να καλυφθούν ελλείψεις, οι οποίες αφορούν τη διδασκαλία της  Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο, τόσο σε θεωρητικό, όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο.

Οι συνεχείς επιτυχίες στις Διεθνείς Ολυμπιάδες Βιολογίας είναι αποτέλεσμα της σημαντικής προσπάθειας των μαθητών, της πιο στοχευμένης και πολύπλευρης επιμόρφωσης, της όλο και καλύτερα οργανωμένης προσπάθειας από την ΠΕΒ, αλλά και της εθελοντικής προσφοράς δεκάδων συναδέλφων. Με δεδομένη τη παραδοχή ότι η Βιολογία είναι η επιστήμη του 21ου αιώνα, ευελπιστούμε ότι και η πολιτεία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της διδασκαλίας της Βιολογίας στο Ελληνικό σχολείο.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων :

• συγχαίρει θερμά τους/ις μαθητές/τριες της Ελληνικής αποστολής και τους εύχεται κάθε επιτυχία στην αρχόμενη επιστημονική και φοιτητική τους ζωή,
  • ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους/ες τους/ις συναδέλφους εκπαιδευτικούς, Πανεπιστημιακούς καθηγητές και ερευνητές, οι οποίοι/ες εργάστηκαν εθελοντικά συμβάλλοντας στην επιτυχία των μαθητών,
  • ευχαριστεί το κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης (http://www.onassis.org/) για την οικονομική υποστήριξη του, αφού ανέλαβε το κόστος συμμετοχής της αποστολής μας στην Διεθνή Ολυμπιάδα,
  • ευχαριστεί το Υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας Θρησκευμάτων υπό την αιγίδα του οποίου διεξάγεται ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας (ΠΔΒ),
  • ευχαριστεί την  Λουκουμοποιία Λούκος Α.Ε. (https://loukoumkoulou.gr/) ως χορηγός της Ελληνικής αποστολής για την προσφορά των προϊόντων τους.

Δείτε το δελτίο τύπου σε μορφή αρχείου .pdf.

Αναχώρηση Ελληνικής Εθνικής Αποστολής για την 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας

Αναχωρεί την Κυριακή 23/07/2017 στις 10:10 πμ, η φετινή Ελληνική Εθνική Αποστολή για την 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας στο Coventry της Αγγλίας.

Η φετινή αποστολή αποτελείται από τους μαθητές: Κωνσταντίνο Μέγγος, Αλκμήνη Ζανιά, Ευγενία Ματθαιακάκη και Βικτώρια Μπούρχα και τις συνοδούς: Ελευθερία Κραβαρρίτη και Ελένη Γιαννούτσου.

Το ΔΣ της ΠΕΒ, η ΟΕ του ΠΔΒ και όλοι όσοι βρίσκονται στο πλευρό τους, τους εύχονται να απολαύσουν αυτή την εμπειρία και καλή επιτυχία!

Μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό Δελτίο Τύπου εδώ.

Ακόμη σας ενημερώνουμε ότι την Κυριακή στις 6:00 μμ (ώρα Ελλάδος) θα μεταδοθεί ζωντανά από το κάτωθι κανάλι του youtube η τελετή έναρξης της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Βιολογίας

Συντονιστείτε!

Αποτελέσματα Γ Φάσης ΠΔΒ

Ανακοινώθηκαν στον ιστότοπο που ΠΔΒ, τα αποτελέσματα της Γ φάσης του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας και προκύπτει η 4άδα μαθητών που θα συμμετάσχει στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Δείτε τα αποτελέσματα.

Η επίσημη εμφάνιση της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής στην 28η Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας είναι έτοιμη και σας την παρουσιάζουμε. Είναι η εμφάνιση την οποία φορούν οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί κατά την διάρκεια της Ολυμπιάδας. Υπάρχουν διαθέσιμες προς πώληση  σε όλα τα μεγέθη (S-XL) για όποιον-α επιθυμεί να αποκτήσει μία. Μπορείτε να την παραγγείλετε μέσω της γραμματείας της ΠΕΒ με κόστος 10 και 12 ευρώ για τις τύπου t-shirt και  Polo, αντίστοιχα

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Κοινωφελές Ίδρυμα Ωνάση, το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών και το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ για την αμέριστη βοήθειά τους και στη φετινή οργάνωση και επιμόρφωση της Ελληνικής Εθνικής Αποστολής!

Υπόμνημα της ΠΕΒ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Αγαπητοί συνάδελφοι

Η ΠΕΒ αξιοποιώντας όλα τα δεδομένα και τις απόψεις που κατέθεσαν οι συνάδελφοι στον διάλογο που προηγήθηκε (είτε δια ζώσης με τις συναντήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη είτε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) συνέθεσε και κατέθεσε Υπόμνημα στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί της πρότασης του Ι.Ε.Π. για την αναμόρφωση του Λυκείου το οποίο και σας κοινοποιούμε.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους συναδέλφους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΕΒ και συνέβαλαν στην διαμόρφωση του Υπομνήματος.

Ελπίζουμε σε ευρύτερη ακόμα ανταπόκριση και ενεργή συμμετοχή των συναδέλφων εν όψει της πρόθεσης για δημιουργία ομάδας εργασίας της Επιτροπής Παιδείας της ΠΕΒ που θα αναλάβει το δύσκολο ρόλο να διαμορφώσει τις πάγιες θέσεις της ΠΕΒ για τα θέματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ της ΠΕΒ

*Συνημμένα το υπόμνημα που κατέθεσε η Πανελλήνια Ένωση Βιοεπιστημόνων (Π.Ε.Β.) στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΠΜΣ: "Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική"

03 Αυγούστου 2017
ΠΜΣ: "Εφαρμογές της Βιολογίας στην Ιατρική"

Η Ειδική Διατμηματική Επιτροπή (Ε.Δ.Ε.) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) των Τμημάτων Βιολογίας και Ιατρικής του Παν/μίου Αθηνών, αποφάσισε την προκήρυξη για την εισαγωγή Μεταπτυχιακών Φοιτητών για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.), διετούς φοίτησης, στο γνωστικό αντικείμενο «ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ» Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, να υποβάλουν στη Γραμματεία...

Δύο θέσεις για Βιολόγους στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (7Κ/2017)

02 Ιουλίου 2017
Δύο θέσεις για Βιολόγους στην Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (7Κ/2017)

Εκδόθηκε η προκήρυξη 7Κ/2017 από τον ΑΣΕΠ. Περιλαμβάνει 2 θέσεις και για Βιολόγους, σχετικές με το περιβάλλον στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Υποβολή αιτήσεων 11 έως 26 Ιουλίου 2017. Δείτε τον πίνακα κατανομής των θέσεων της προκήρυξης. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προκήρυξη, ακολουθήστε το σύνδεσμο του ΑΣΕΠ.

Η Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο

26 Ιουλίου 2017
Η Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο

Σας γνωρίζουμε το σχετικό ενημερωτικό υλικό που αφορά την έναρξη του νέου κύκλου Προγράμματος “ Η Ιατρική μέσα απότο Μικροσκόπιο ”, του Καθηγητή κου Λάζαρη, προκειμένου να λάβουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι καταρτιζόμενοι. To Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό αντικείμενο η "Ιατρική μέσα από το Μικροσκόπιο" πραγματοποιείται από...