Ημερολόγιο Δραστηριοτήτων της ΠΕΒ και Διαφόρων Φορέων

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Webinar ΠΕΒ - 3η Διαδικτυακή Διάλεξη
Τρίτη 30 Μάιος 2017, 08:00pm - 09:30pm
Επισκέψεις : 89

3η Διάλεξη :«Η Διδασκαλία για τη Φύση της Επιστήμης: Καταρρίπτοντας τους Μύθους».

Εισηγητής: Κώστας Καμπουράκης

Περίληψη: Η διδασκαλία για τη φύση της επιστήμης, δηλαδή πώς γίνεται η επιστήμη και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της επιστημονικής γνώσης θα έπρεπε να κατέχει κεντρική θέση στα προγράμματα σπουδών, εάν ο στόχος τους ήταν η εκπαίδευση επιστημονικά εγγράματων πολιτών. Ωστόσο, στο πρόγραμμα σπουδών της βιολογίας όχι μόνο αυτό δε συμβαίνει αλλά υπάρχουν αναπαραστάσεις της επιστήμης οι οποίες είναι στην πραγματικότητα παραπλανητικές, εάν όχι εσφαλμένες. Στην παρουσίαση αυτή αναδεικνύονται τα προβλήματα αυτά και προτείνονται τρόποι για την αντιμετώπισή τους.

Συντονιστής: Παναγιώτης Κ. Στασινάκης

Θέσεις Εκπαίδευσης

Παράταση προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. "Οικολογία κα...

21 Ιουνίου 2017
Παράταση προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. "Οικολογία και Διαχείριση Βιοποικιλότητας"

Δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικολογία και Διαχείριση Βιοποικιλότητας", μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. του ΕΚΠΑ, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ανατρέξτε σε προηγούμενο άρθρο της ιστοσελίδας μας.

Θέσεις Εργασίας

Wildlife Hazard Management Officer στην Fraport

20 Ιουνίου 2017
Wildlife Hazard Management Officer στην Fraport

Διαθέσιμη θέση εργασίας Wildlife Hazard Management Officer στον τομέα Safety and Performance της εταιρείας Fraport. Για αποστολή Βιογραφικού ακολουθήστε το σύνδεσμο της εταιρείας.

Επιμορφώσεις

Εκδηλώσεις Επιστήμης & Τεχνολογίας με αφορμή το Θερινό Ηλιοστάσιο...

13 Ιουνίου 2017
Εκδηλώσεις Επιστήμης & Τεχνολογίας με αφορμή το Θερινό Ηλιοστάσιο στο Ιδρυμα Ευγενίδου

Συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), του Δήμου Καλλιθέας, του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς επίσης οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες του Παντείου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. Σε δύο δωρεάν προβολές...