Η Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω, οργανώνει διάλεξη με θέμα:

«Υποβοηθούμενη αναπαραγωγή σήμερα: δυνατότητες και προβληματισμοί»

Πέμπτη 15 Ιουνίου, 8μμ, στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Αιγάλεω «Γ. Ρίτσος» (Δημαρχείου 17)

Μια ενημερωτική διάλεξη για την ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή (ΙΥΑ) και τα ηθικά θέματα που εγείρει σήμερα, από την οπτική γωνία του εμβρυολόγου.

Με μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία και μια συνοπτική περιγραφή των σύγχρονων μεθόδων ΙΥΑ, θα γίνουν κατανοητές οι επιστημονικές εξελίξεις, αλλά και οι σημερινές προκλήσεις για τα υπογόνιμα ζευγάρια, για όσους επιθυμούν να δημιουργήσουν μονογονεϊκή οικογένεια, για όσους χρειάζονται τη βοήθεια τρίτων προσώπων προκειμένου να αποκτήσουν παιδιά...

Με συγκεκριμένες αναφορές στη νομοθεσία και στον έλεγχο της πρακτικής της ΙΥΑ στη χώρα μας, θα αναδειχθούν φλέγοντα ζητήματα δημόσιας υγείας, αλλά και βιοηθικής. Στόχος είναι να περιγραφούν οι σημερινές επιστημονικές δυνατότητες, αλλά και οι κοινωνικοί, ηθικοί και νομικοί περιορισμοί κατά την εφαρμογή των μεθόδων ΙΥΑ, προκειμένου να διεξαχθεί μια εποικοδομητική ανοικτή συζήτηση με το κοινό.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ Ο Κλινικός Εμβρυολόγος Δρ Χάρης Ε. Καζλαρής εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα από το 1991. Ίδρυσε το εργαστήριο της μονάδας ΙΥΑ στο Μαιευτήριο "Έλενα Βενιζέλου" (1995-2000). Δίδαξε Εμβρυολογία στο Τμήμα Ιατρικής του Παν/μίου Θεσσαλίας (2001-2006). Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Παν/μίου Θεσσαλίας, του Παν/μίου Θράκης και της ΕΣΔΥ. Μέλος της συντακτικής ομάδας του ν.3305/2005 για την εφαρμογή της ΙΥΑ (2000-2005). Μέλος της Εθνικής Αρχής ΙΥΑ (2005-2010). Άμισθος επιστημονικός σύμβουλος του Σωματείου Υποστήριξης Γονιμότητας "Κυβέλη".

Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης ΕΔΡΑΣΕ www.edrase.gr

Θέσεις Εκπαίδευσης

Παράταση προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. "Οικολογία κα...

21 Ιουνίου 2017
Παράταση προθεσμίας υποβολής Αιτήσεων για το Π.Μ.Σ. "Οικολογία και Διαχείριση Βιοποικιλότητας"

Δόθηκε παράταση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών "Οικολογία και Διαχείριση Βιοποικιλότητας", μέχρι τις 31 Ιουλίου 2017. Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με το συγκεκριμένο Π.Μ.Σ. του ΕΚΠΑ, που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ανατρέξτε σε προηγούμενο άρθρο της ιστοσελίδας μας.

Θέσεις Εργασίας

Wildlife Hazard Management Officer στην Fraport

20 Ιουνίου 2017
Wildlife Hazard Management Officer στην Fraport

Διαθέσιμη θέση εργασίας Wildlife Hazard Management Officer στον τομέα Safety and Performance της εταιρείας Fraport. Για αποστολή Βιογραφικού ακολουθήστε το σύνδεσμο της εταιρείας.

Επιμορφώσεις

Εκδηλώσεις Επιστήμης & Τεχνολογίας με αφορμή το Θερινό Ηλιοστάσιο...

13 Ιουνίου 2017
Εκδηλώσεις Επιστήμης & Τεχνολογίας με αφορμή το Θερινό Ηλιοστάσιο στο Ιδρυμα Ευγενίδου

Συνάντηση Επιστήμης και Τεχνολογίας, που για 6η συνεχή χρονιά διοργανώνουν οι βιβλιοθήκες του Ιδρύματος Ευγενίδου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), του Δήμου Καλλιθέας, του Δήμου Π. Φαλήρου, καθώς επίσης οι ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες του Παντείου και του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017. Σε δύο δωρεάν προβολές...