«Περιβάλλον: Στοιχεία Ιστορίας και Πολιτικής»

 Γ. Βαβίζος - Σ. Καραγιάννης

 Το βιβλίο αυτό αποτελεί εγχειρίδιο διδασκαλίας των εφαρμογών της επιστήμη της οικολογίας στην προστασία του περιβάλλοντος. Αποτελεί ταυτόχρονα εργαλείο για τους ερευνητές, τους μελετητές, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, τους ιστορικούς, τους πολιτικούς, τους δικαστές και τους δικηγόρους που χειρίζονται σχετικά θέματα.

 Στις σελίδες του παρουσιάζονται η διαχρονική εξέλιξη της κατάστασης του περιβάλλοντος, η πορεία του στη χώρα μας από το 1821 μέχρι σήμερα, το ισχύον νομικό πλαίσιο, το ιδεολογικό περιεχόμενο και η επάρκειά του, τα περιβαλλοντικά ιδρύματα και οι ΜΚΟ, τα πλέγματα των συμφερόντων που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος. Επίσης αναφέρονται επώνυμα οι πολιτικοί, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι πανεπιστημιακοί, οι μελετητές, οι εργολάβοι και γενικά τα πρόσωπα που συνέβαλαν στη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης.

 Εκδότης: Επιστημονικές Εκδόσεις Παρισιάνου Α.Ε. Σελίδες 400, 40 €.

Την Τρίτη 10 Οκτωβρίου στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου στη Στοά του βιβλίου. Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ.

Θέσεις Εκπαίδευσης

ΠΜΣ "Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια", ΔΠΘ

12 Οκτωβρίου 2017
ΠΜΣ "Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια", ΔΠΘ

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε σχετικά με την προκήρυξη υποβολής υποψηφιοτήτων για το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο "Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια" του Τμήματος Ιατρικής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Έναρξη μαθημάτων: εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2017-2018. Διάρκεια κύκλου σπουδών: 2 έτη Τίτλος Σπουδών: Απόκτηση μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στα Αγγειακά Εγκεφαλικά Επεισόδια Οι...

Θέσεις Εργασίας

Θέσεις εργασίας στο Ινστιτούτο Παστέρ

16 Οκτωβρίου 2017
Θέσεις εργασίας στο Ινστιτούτο Παστέρ

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας ενημερώνουμε σχετικά με τις έμμισθες θέσεις εργασίας που προκήρυξε το Ινστιτούτο Παστέρ για Υπ. Διδάκτορες, Μεταδιδάκτορες και εργαστηριακό προσωπικό. Δεκαέξι από τις δεκαοκτώ θέσεις αφορούν Βιολόγους. Μπορείτε να δείτε τη σχετική ανάρτηση εδώ. Μπορείτε να διαβάσετε την προκήρυξη εδώ.

Επιμορφώσεις

Στρογγυλή τράπεζα στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευ...

20 Οκτωβρίου 2017
Στρογγυλή τράπεζα στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση»

Η Οργανωτική Επιτροπή του 4ου Πανελλήνιου Συνέδριου «Η Βιολογία στην Εκπαίδευση» έχει την τιμή να ανακοινώσει ότι κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα υλοποιηθεί Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα:"Γονίδιο: προσεγγίσεις των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας(ΠΔΒ) Ένας διάλογος "μαθητή, διδάσκοντα, συγγράμματος, βιολογίας" στο μάθημα της Βιολογίας...