Τριτοβαθμια ΕκπαιδευσηΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

E-mail Εκτύπωση PDF

ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ


Αξιότιμοι Κύριοι

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι θα πραγματοποιηθεί ο δέκατος κύκλος του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «ΚΛΙΝΙΚΗ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑ – ΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΗ».

 

Το πρόγραμμα επιτελείται με συνεργασία των Τμημάτων Βιολογίας, Χημείας και Νοσηλευτικής. Η συνολική χρονική διάρκεια του προγράμματος είναι 4 εξάμηνα.

 

Σας αποστέλλουμε επισυναπτόμενα την προκήρυξη με την παράκληση να κοινοποιηθεί στους ενδιαφερόμενους.

 

Ο Διευθυντής του Π.Μ.Σ

« Κλινική Βιοχημεία – Μοριακή Διαγνωστική »

Καθηγ. Εμμ. Γ. Φραγκούλης

 

Κοινοποίηση επιστολής Π.Ε.Β. προς Υπουργό Παιδείας, σχετική με δημοσίευμα με θέμα την κατάργηση του τμήματος Β.Ε.Τ.

E-mail Εκτύπωση PDF

Αγαπητοί συνάδελφοι, σας κοινοποιούμε την επιστολή του ΔΣ της ΠΕΒ προς την Υπουργό Παιδείας που αφορά δημοσίευμα κατάργησης του τμήματος Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (ΒΕΤ), καθώς και την αντίστοιχη ανακοίνωση της πρυτανείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Έγγραφο ΠΕΒ

Έγγραφο Πρυτανείας

Τελευταία Ενημέρωση ( Τετάρτη, 01 Ιουνίου 2011 05:49 )
 

Πρόσκληση σε εκδήλωση

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Σύλλογος Διδασκόντων Θετικών Επιστημών υπό την αιγίδα τη Κοσμητείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΕΚΠΑ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Οι Θετικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ: σήμερα, αύριο» Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 17 Μαΐου 2011 στο συνεδριακό κέντρο του Τμήματος Φυσικής «Αριστοτέλης» στις 10.30 πμ.

 

Το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της ΣΘΕ καθηγητή κ. Χαράλαμπο Παπαγεωργίου

Χαιρετισμός από την γραμματέα της ΠΟΣΔΕΠ  κ. Ευγενία Μπουρνόβα

 

Ομιλίες

10.40-10.50 Ξενοφών Μουσάς, Πρόεδρος του Συλλόγου Διδασκόντων

«Οι Θετικές Επιστήμες στο ΕΚΠΑ: χθες, σήμερα, αύριο»

10.50-11.00 Καθηγητής Ε. Φραγκούλης, Πρόεδρος του Τμήματος Βιολογίας και ο Αναπλ. Καθηγητής Κ. Γεωργίου και Αναπλ. Πρόεδρος  «Η Βιολογία συναντάει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα»

11.00-11.10 Καθηγητής Μ. Σταματάκης, Πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος «Από την Εκπαίδευση στην Έρευνα και την Κοινωνική Προσφορά»

11.10-11.20 Αναπλ. Καθηγητής Ι. Εμμανουήλ,  Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών "Ερευνητικές δραστηριότητες αριστείας του Τμήματος Μαθηματικών.

11.20-11.30 Καθηγητής Κ. Δημητρακόπουλος, Πρόεδρος του Τμήματος Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας της Επιστήμης «Ιστορία που διδάσκει, Θεωρία που εξελίσσεται»

11.30-11.40 Καθηγητής Π. Γεωργιάδης, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών «Από την αυτοαξιολόγηση στην εξωτερική αξιολόγηση»

11.40-11.50 Καθηγητής Π. Μαράκος, Αναπλ. Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής «Τεχνολογίες αιχμής και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων στη Φαρμακευτική Επιστήμη»

11.50-12.00 Καθηγητής Κ. Χέλμης, Πρόεδρος του Τμήματος Φυσικής

«Η ερευνητική δραστηριότητα ως ουσιαστική συνιστώσα της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο Τμήμα Φυσικής, ΕΚΠΑ»

12.00-12.10 Καθηγητής Α. Καλοκαιρινός, Πρόεδρος του Τμήματος Χημείας

«Χημεία και καθημερινή ζωή»

 

12.15- 13.45 Στρογγυλό τραπέζι με θέμα « Τι ξέρει η κοινή γνώμη για το έργο του Πανεπιστημίου;»

Συμμετέχουν: Ο Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, καθηγητής Θ. Σφηκόπουλος και οι δημοσιογράφοι: Α. Λακασάς από την «Καθημερινή» και Ι. Σουφλέρη από το «Βήμα της Κυριακής»

 

Πρόγραμμα επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας

E-mail Εκτύπωση PDF

Ο Σύλλογος Ελλήνων Βιοεπιστημόνων ΗΠΑ, ανακοινώνει την έναρξη της πιλοτικής φάσης του προγράμματος επιστημονικής και εκπαιδευτικής συνεργασίας με Πανεπιστήμια της Ελλάδας (Science Teaching Exchange Program - STEP).

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία συνδέσμων συνεργασίας μεταξύ αμερικανικών και ελληνικών Πανεπιστημίων καθώς και την ανάδειξη ευκαιριών μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, για έλληνες φοιτητές.


Τελευταία Ενημέρωση ( Παρασκευή, 03 Δεκεμβρίου 2010 07:44 )
 

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης

E-mail Εκτύπωση PDF

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με τίτλο «Διατήρηση της Βιοποικιλότητας και Αειφορική Εκμετάλλευση Αυτοφυών Φυτών»

Προκηρύσσεται για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 η εισαγωγή εννέα (9) φοιτητών. Οι υποψήφιοι καλούνται να υποβάλουν τις αιτήσεις τους έως 14 Ιανουαρίου 2011. Η έναρξη των μαθημάτων θα γίνει το εαρινό εξάμηνο (Μάρτιο 2011).

 Περισσότερες πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους, έντυπα και οδηγίες για την υποβολή των αιτήσεων υπαρχουν στην ιστοσελίδα http://bnp.bio.auth.gr

Τελευταία Ενημέρωση ( Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010 21:34 )
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Εγγραφείτε στην ΠΕΒ και πάρτε μέρος στις ομάδες εργασίας της. Η προσπάθεια που καταβάλλεται, έχει την ανάγκη της συμμετοχής όλων μας!!!


Δίκτυο Μεταπτυχιακών Φοιτητών στις Βιοεπιστήμες


Συμμετάσχετε στο Πανελλήνιο Δίκτυο Μεταπτυχιακών Φοιτητών στις Βιοεπιστήμες !!!

Υποβολή άρθρων, ειδήσεων, ανακοινώσεων, κλπ.

 Στη διεύθυνση  ηλεκτρονικού  ταχυδρομείου: grammateia@gmail.com


Προκηρύξεις ΘέσεωνΕπιστολές που λάβαμε